Matchnummer: 130169079
Samling:10:30
ACK - Klågerups GIF 2-1
2020-08-11 09:59

Två mål framåt räckte för AC Kvarnby när säsongens första seger i serien bärgades. Sebastian Holmberg Nilsson inledde målskyttet för ACK innan William Enhol stod för det matchavgörande 2-1 målet i den andra halvleken.

AC Kvarnby gick för revansch efter premiärförlusten mot Turkisk Center FF förra helgen. Trots nederlaget var självförtroendet på topp och hela laget var taggade att visa att segern skulle hem. Redan från start var det ACK som tog tag i taktpinnen och fullkomligt ägde matchbilden. Gästande Klågerups GIF fick knappt låna bollen och än mindre var man på ACKs planhalva.

Sebastian ”Tanken” Holmberg Nilsson visade tidigt vägen för ACK när han gjorde 1-0 redan efter 13 minuter. AC Kvarnby hade bud på er och fick bland annat ett mål ytterst tveksamt bortdömt för offside när Andreas ”Dalen” Dahlgren rann igenom. Hemmalaget fortsatte att ånga på trots den tryckande värmen och stekande solen. Efter den halva första halvleken blåste domaren av för cooling break, en paus som kom olägligt för ACK.

Efter vattenpausen var det precis som om ACK tappade i koncentration och bolltempot gick samtidigt ner avsevärt. Plötsligt från egentligen ingenting alls och utan att ens ha haft ett uns till skapad målchans kvitterade Klågerup i den 34:e matchminuten. En enorm kalldusch för AC Kvarnby och en oförtjänt kvittering.

Under halvtidsvilan tryckte AC Kvarnby mycket på att det var deras match att vinna. Med tålamod, bolltempo och koncentration skulle minst boll sitta framåt så pass överlägset hade det varit under halvlek nummer ett. Mycket riktigt skulle segermålet också komma. Andra halvlek var inte alls lika bra som den första men gästerna var ofarliga framåt samtidigt som ACK fortsatt hade mest boll och skapade målchanserna.

I den 53:e matchminuten kom det avgörande målet efter att Fredrik ”Messi” Möller hittat in från kanten till William Enhol som enkelt kunde raka in 2-1 i öppen bur. ACK hade bud på fler mål, bland annat blev Malte avvinkad tveksamt för offside och Oskar ”Loket” Fondell brände ett jätteläge.

Segern var tillslut det viktigaste och tre poäng bärgades hem till ACK! Nu är AC Kvarnby på gång och på lördag väntar studentlaget Hallands Nation FF på den försmädliga tiden 15:00.