Matchnummer: 130169073
Samling:18:00
Arlövs BI - ACK 3-2
2020-08-27 16:12

Underläge och uppförsbacke matchen igenom resultatmässigt men dominans och övertag spelmässigt räckte inte för ACK under onsdagen som föll mot Arlöv med 3-2.

AC Kvarnby var fast beslutna att följa upp fredagens hemmaseger mot Holmeja IS med en ny seger borta mot Arlövs BI under onsdagen. Vid seger skulle ACK klättra upp till kvalplats i tabellen med ett fint utgångsläge inför slutspurten i september.

Efter 11 minuter tog dock Arlöv ledningen med 1-0. Hemmalagets ledningsmål kom som en chock för ACK som var laget som hade överlägset störst bollinnehav och dominerade matchbilden, bland annat hade laget bränt ett friläge redan efter fem spelade minuter. Strax innan halvtimmen var spelad kunde dock Sebastian Holmberg Nilsson kvittera Arlövs ledning och ACK spelövertag var total.

Inför den andra halvleken skulle Arlövs tränare göra matchavgörande förändringar när man beslutade sig för att falla ner med hela laget och stenhårt satsa på kontringar för att få stopp på AC Kvarnbys bolltrillande. Det var fortfarande AC Kvarnbys match och tre poäng skulle hem till gästerna men som en blixt från klar himmel ställde hemmalaget om och kunde göra 2-1.

I ett desperat försök att jaga mål och vändning på matchen lyfte ACK upp fler spelare offensivt vilket också fick utdelning ganska omgående. Kvitteringen till 2-2 borde inneburit en sista slutforcering för de tre poängen för AC Kvarnby men istället schabblade ACK och tillät Arlöv göra 3-2 bara en minut efter utjämningen.

3-2 målet skulle bli matchvinnande och resultatet stod sig matchen ut. Efter matchen påtalade hemmalagets tränare att hans lag inte blivit så utspelat på hela året men vad gör väl det när Arlöv fick åka hem med tre poäng och AC Kvarnby stod kvar på parkeringen med noll.

Ny match och nya tag på söndag borta mot Svedala IF.