Staffanstorp United FC (4)2 - 0Kvarnby IK (5)

Samling:17:30
Referat: Staffanstorp United FC (4) - Kvarnby IK (5)
DM: Staffanstorp United FC - Kvarnby IK 2-0
2022-03-02 13:50

KIK föll borta mot division 4-laget Staffanstorp United FC i DM-premiären med 2-0. Trots en bra och välspelad match från båda håll kom Kvarnby IK aldrig närmre än ett ribbskott ifrån att hitta rätt bakom hemmalagets målvakt.

Drygt 15 minuter försent startade DM-premiären borta mot Staffanstorp United FC efter att en utav domarna missat matchen i sin kalender och avsparkstiden 19:00. Matchen inleddes intensivt och det var två välspelande lag på planen. Division 4-laget Staffanstorp United FC som endast var tre poäng från att ta klivet upp i Division 3 ifjor är säkert ute efter mer än den femte plats det tillslut blev 2021. Det skulle bara dröja nio minuter innan hemmalaget tog ledningen med 1-0 efter en miss i bortaförsvaret.

Kvarnby IK höll dock jämna steg med division 4 topplaget och stod upp väldigt väl. Ledningsmålet skulle trots detta komma att utökas ytterligare innan den första halvleken var slut när Staffanstorp gjorde 2-0 efter halvtimmen spelad.

Målet i den 27:e matchminuten skulle bli det sista under tisdagskvällen. Den andra halvleken blev mållös och närmre än en ribbträff från Pontus Andersson kom aldrig Kvarnby IK en reducering.

-Förlusten till trots är vi mycket nöjda med vår prestation. Om vi kan hålla den här nivån nu och fortsätta ta steg framåt kan det bli en riktigt rolig säsong, summerar Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK.