Samling:12:30
Referat: Kvarnby IK - Malmö IK
Kvarnby IK - Malmö IK 0-4
2022-06-27 09:11

Kvarnby IK föll i vårsäsongens sista match hemma mot toppkonkurrenten Malmö IK med klara 0-4. En svidande förlust som också innebär att KIK trillade ner till en tredjeplats i tabellen inför hösten.

Det var toppmöte på schemat när Kvarnby IK tog emot toppkollegan Malmö IK hemma på Bäckagårds IP under midsommarhelgen. Kvarnby IK på plats nummer två mot Malmö IK på plats nummer fem bäddade för en bra match men tyvärr verkade KIK ha gått några dagar för tidigt på sommaruppehåll.

Efter 17 minuter tog gästande Malmö IK ledningen med 0-1 och bara fjorton minuter senare utökade bortalaget till 0-2 vilket också var halvtidsresultatet.

-Vi var helt enkelt inte tillräckligt skärpta och inte på tå för att ta oss an Malmö IK under den första halvleken, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK.

I den andra halvleken fick Kvarnby IK ett gyllene läge att reducera till 1-2 genom Ludvig Nilsson men bollen gick över från nära håll. Reduceringschansen kom i ett läge, drygt 20 minuter in i den andra halvleken, när Malmö IK hade tappat i intensitet och Kvarnby IK hade därför ett perfekt tillfälle att ta sig in i matchen igen.

Istället för Kvarnbymål kunde Malmö IK springa ifrån med kvarten kvar och göra både 0-3 och 0-4 samtidigt som luften gick ur Kvarnbyspelarna helt och hållet. Slutresultatet skrevs till 0-4 och gästande Malmö IK fick därmed revansch från första mötet i april.

-Malmö IK vann helt klart rättvist och kunde i ärlighetens namn vunnit med ännu större siffror om inte Kevin stått för ett par riktigt bra räddningar, säger Uffe Jansson och fortsätter:

-Tråkigt sett att avsluta vårsäsongen på och tyvärr har vi börjat fuska med detaljer i spelet vilket gjort att vi släppt in betydligt mycket mer mål på slutet än vad vi gjorde i början av säsongen.

Tack vare Malmö IK:s seger över Kvarnby IK är KIK nu hela sju poäng bakom serieledande Vellinge FF. Samtidigt smet Bosnien Hercegovinas SK förbi KIK i tabellen efter sin seger mot NK Croatia. Ett riktigt getingbo hopar sig med Bosna, Kvarnby IK, Malmö IK och NK Croatia där alla är inom fem poäng och slåss om två kvalplatser uppåt samt direktplatsen tillsammans med Vellinge.