Samling:12:30
Referat: Teknologkårens IF LTH - Kvarnby IK
Teknologkårens IF LTH - Kvarnby IK 2-3
2022-06-20 16:02

Sent avgörande för Kvarnby IK men ändå en rättvis seger tillslut när Teknologkårens IF LTH bortabesegrades med 2-3 under lördagen.

Det var serietvåan Kvarnby IK som åkte till Lund och Smörlyckans IP för bortamatch mot jumbon Teknologkårens IF LTH under lördagen. Gästande Kvarnby IK inledde också matchen klart bäst och stod rakt igenom för en stabil första halvlek där KIK kunde styra matchbilden med ett kontrollerat anfallsspel. Redan efter åtta minuter skulle laget spräcka målnollan när formstarka Anton Lindell hittade rätt bakom Teknologkårens målvakt.

-Vi ligger på och har ett stort bollinnehav under hela den första halvleken men efter ledningsmålet har vi svårt att skapa dom riktigt heta chanserna då det går lite förlångsamt i sista tredjedelen, säger Ludvig Nilsson tränare Kvarnby IK och fortsätter:

-När vi klev in till halvtidsvilan var vi alla överens om att vi måste höja oss några snäpp i anfallsspelet för att punktera och stänga matchen.

Halvtidssnacket såg ut att ha gjort gott för Kvarnby IK som direkt kom ut med ny energi till den andra halvleken. Blott sex minuter in i den andra halvleken kunde Anton Lindell återigen måla för Kvarnby IK fram till 0-2. Där och då kändes de tre poängen för KIK nära och matchen borde varit avgjord och stängd. Dessvärre smög sig en viss nonchalans och lättja in hos Kvarnbyspelarna efter 0-2 målet och det skulle inte dröja länge innan hemmalaget kunde utnyttja detta.

-Vi slappnade helt enkelt av alldeles för mycket efter Antons andra mål och tappade samtidigt helt i vårt presspel. När vi därtill dessutom inte är lika delaktiga i speluppbygganden är det klart att motståndarna ges chansen att komma in i matchen igen, säger Ludvig Nilsson.

I den 58:e matchminuten kom Teknologkårens reduceringsmål och från egentligen ingenting alls var det nerv i matchen igen. När hemmalaget dessutom fick en tveksamt dömd straff tilldömd bara 13 minuter senare stod det kort därefter hastigt och mindre lustigt 2-2 på resultattavlan.

Kvarnby IK skulle dock reagera på helt rätt sätt efter två insläppta bollar och man tog sig samman och reste sig som ett lag. Återigen höjde sig bortaspelarna och skruvade samtidigt upp tempot i anfallsspelet. Tempohöjningen på matchen skulle visa sig ge resultat. När klockan precis tickat upp mot 80 spelade minuter svarade Erik Odén för ren och skär forwardsklass när han efter en långboll in bakom backlinjen kunde vände bort en försvarare och placera in Kvarnbys tredje mål för dagen otagbart bakom hemmamålvkaten.

Trots att Kvarnby skapade fler målchanser under slutminuterna skulle slutresultatet stanna vid 2-3. Anton Lindells två mål och Erik Odéns prickskytte i den 80:e matchminuten blev avgörande.

-Sett till hela matchbilden var segern helt klart rättvis även om Teknologkåren kämpade bra. Att vi däremot måste höja oss rejält inför kommande helg då vi möter Malmö IK innan vi går på sommaruppehåll är nog alla i laget fullständigt överens om, säger Ludvig Nilsson.