Samling:12:30
Referat: Kvarnby IK - AIF Barrikaden
Kvarnby IK - AIF Barrikaden 1-0
2022-04-25 13:31

Alexander Käcks mål i den 50:e matchminuten blev matchens enda och Kvarnby IK tog därmed tredje raka segern på de tre inledande seriematcherna.

Det var ett Kvarnby IK med huvudet högt och bröstet utåt som klev ut till lördagens hemmamach mot AIF Barrikaden. Segrarna har den senaste tiden radats upp och formen har varit god på flera håll. De båda seriematcherna som hade spelats innan Barrikadenmatchen hade inbringat sex av sex möjliga poäng med två nollor bakåt. Därtill har laget under april även två segrar i DM-slutspelet på kontot.

Trots de fina förutsättningarna för laget inför match och goda förutsättningar för bra fotboll i ett härligt vårväder hade KIK det inledningsvis svårt att få spelet dit man ville. Spelet saknade flyt och istället blev det mycket kamp vilket säkert gästerna var mer nöjda med än Kvarnby.

Första halvlek blev en jämn historia och gästande Barrikaden visade som väntat ut en bra attityd och vek inte på långa vägar ner sig trots att självförtroendet säkert är och har varit lite stukat efter de inledande uddamålsförlusterna i seriespelet.

-Vi går till halvtidsvila med ett mållöst resultat där vi skapade ett fåtal bra lägen till att ta ledningen men i slutändan var vi inte tillräckligt spetsiga, säger Ludvig Nilsson tränare Kvarnby IK och fortsätter:

-Till den andra halvleken kommer vi ut med en helt annan energi och är betydligt mer framgångsrika i vårt höga försvarsspel. Vi skapade flera sekvenser där vi lyckades spela oss igenom motståndarna vilket satte ett helt annat tryck på Barrikaden.

Fem minuter in i den andra halvleken skulle så också ledningsmålet komma. Genom ett fint anfall lyckades Oliver Sundqvist ta sig runt sin motståndare på högerkanten och fick in bollen till Alexander Käck som kunde göra 1-0.

Förhoppningen om att ledningsmålet skulle ge en ”proppen-ur-effekt” stannade tyvärr bara vid en förhoppning och istället för fler mål framåt fick KIK-spelarna återigen ta på sig arbetsstället och ta den hårda kampen mot motståndarna.

-Den sista halvtimmen består av mycket kamp där vi helt klart står upp väldigt bra i närkamperna. Käcks 1-0 mål blir matchens enda men vi lyckas återigen hålla nollan vilket vi är nöjda med, säger Ludvig Nilsson och avslutar:

-För att summera det hela är vi nöjda med segern, tre poäng och hållen nolla men än finns det många delar i vårt spel med förbättringspotential. Redan på fredag i bortamötet mot Saba Palestina/Liria hoppas vi att detta redan ska synas.