Samling:11:30
Referat: Heleneholms SK - Kvarnby IK
Heleneholms SK - Kvarnby IK 0-5
2022-08-29 18:25

Kvarnby IK storsegrade borta mot Heleneholms SK och vann med hela 0-5 efter att ha haft ledningen med 0-2 efter matchens första 45 minuter.

Uddamålsförlust, storseger, uddamålsförlust och nu storseger. Det är facit hittills i seriespelet efter sommaruppehållet. Kvarnby IK kom till Heleneholms IP med tunga tappade poäng från bortamötet med Lunds BoIS där klubbens spelande tränare, Ludvig Nilsson, efter matchen grämde sig å lagets vägnar att man inte ens kunde få med sig en poäng framförallt sett till hur matchbilden hade sett ut. Direkt från start mot Heleneholms SK syntes ett heltaggat KIK som var ute efter tre poäng. Laget dominerade tillställningen fullständiget under matchens första 30 minuter och därför var kapten Rasmus Nilssons 0-1 från den 16:e matchminuten oerhört välförtjänt.

-Vi var med på tå från start och behärskade hela matchen rakt igenom på ett övertygande sätt, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK.

Rasmus Nilssons tidiga 0-1 mål skulle strax innan halvtidsvilan späs på med ett andra Kvarnbymål för dagen när lagets notoriska målskytt Erik Odén höll sig framme. Det var också Erik som 30 minuter in i den andra halvleken punkterade tillställningen mot Heleneholm genom att sätta dit 0-3. Dessförinnan hade Kvarnby IK fortsatt varit stabila och det klart bästa laget i matchen men där hemmalaget fem minuter in i den andra halvleken skapade en gyllene chans att reducera som dock missades.

Bara tre minuter efter att Erik Odén gjort sitt andra mål för dagen kunde forwardspartnern David Thörnqvist utöka Kvarnbys ledning till 0-4. Innan matchen var slut skulle också den hårt arbetande Alexander Käck få summera matchen med eftermiddagens femte mål fram till slutresultatet 0-5.

-Såklart hade det kunnat bli lite nerv i matchen om Heleneholm lyckats göra mål på den där målchansen från den 50:e matchminuten men vi vann helt klart rättvist och vi känner oss såklart jättenöjda med fem mål och tre poäng, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK och avslutar:

-För vår del gäller det nu att fortsätta med devisen en match i taget.