Samling:12:30, Bäckagård
Referat: Kvarnby IK - FC Näset
Kvarnby IK - FC Näset 2-0
2022-02-20 12:58

Kvarnby IK vann med 2-0 hemma mot FC Näset i årets första träningsmach efter de tre inledande gruppspelsmatcherna i Malmömästerskapen.

På ett kallt och blåsigt Bäckagårds IP tog Kvarnby IK emot division 5 nykomlingen FC Näset. Efter segern förra veckan hemma mot AIF Barrikaden i den sista gruppspelsmatchen i MM med 3-1 var det en hel del nya bekantskaper i lördagens matchtrupp. KIK testade bland annat fem provspelare som alla vill ta en plats i Kvarnby IK:s trupp 2022 samt två unga killar från klubbens U19, David Thörnqvist född 2005 och Albin Sörensen född 2006.

Under den första halvleken blandade och gav KIK något i prestationerna. Spelet var ojämn och ingen direkt stadga över de första 45 minuter. Det fanns målchanser åt båda håll men inget utav lagen hittade nätmaskorna efter den första halvleken.

Till den andra halvleken kom Kvarnby ut med en bättre stabilitet i spelet efter att försvarsspelet korrigerats något och samtidigt lyckades laget ta över spelet i matchen. Elva minuter in i den första halvleken kunde Dijon Gurmani göra matchens fösta mål fram till 1-0. Ledningen med 1-0 skulle stå sig nästan hela matchen ut innan Edin Sazic kunde göra 2-0 strax innan domaren blåste av matchen.

-Kul att vinna med 2-0 och skönt att vi höjer oss i den andra halvleken. Även denna vecka fick vi se prov på unga spelare från vårt egna led som tar för sig och visar framfötterna i vår miljö, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK.