Samling:17:00, Västra Ingelstad IP
Referat: Västra Ingelstad IS - Kvarnby IK
Västra Ingelstad IS - Kvarnby IK 0-2
2022-03-29 11:51

Vårsäsongen 2022 års sista träningsmatch är spelad och Kvarnby IK gick återigen segrande ur en försäsongsmach när Västra Ingelstad IS bortabesegrades under fredagskvällen med 0-2.

Veckans andra träningsmatch slutade precis som den första med seger och hållen nolla bakåt. 0-3 segern mot Genarps IF i onsdags följdes upp med en 0-2 seger borta mot Västra Ingelstad IS i fredags. Med en väldigt ung trupp på tio seniorspelare och sex juniorspelare åkte KIK till Västra Ingelstad för att fortsätta den positiva trend som varit den senaste tiden.

Kvarnby IK inledde den första halvleken rätt okej. Insatsen sett över hela planen var godkänd men inte mer än så när tränare Uffe Jansson skulle summera matchens första 45 minuter. Resultatet efter den första halvleken var också 0-0.

Till den andra halvleken klev Kvarnby IK ut med mer pondus och var betydligt mer rejäla i allt. Laget tog för sig på ett helt annat sätt och det skulle inte heller dröja länge innan Pontus Andersson gett KIK ledningen med 0-1. Drygt 20 minuter senare kunde KIK också utöka ledningen till 0-2 genom Pontus Andersson igen. Ett mål som skulle visa sig bli matchens sista och slutresultatet skrevs således till 0-2.

-Två matcher på tre dagar och en stor rotation bland spelare gav två sköna segrar och två hållna nollor bakåt. Vi vill verkligen ge våra egna unga spelare chansen att parallellt med juniorfotbollen också få möjlighet till seniorfotboll vilket känns jättebra, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK och fortsätter:

-Att en sån kille som Albin Sörensen, född 2006, går in och gör 90 mycket fina minuter är ett oerhört starkt bevis till vår ungdomsverksamhet och ett fint kvitto på det jobb våra ungdomsspelare lägger ner men också det fantastiska jobb som våra ungdomstränare gör.