Samling:12:30
Referat: Kvarnby IK - AIF Barrikaden
Kvarnby IK - AIF Barrikaden 1-1
2021-09-14 16:37

Höstens femte kryss och tredje raka oavgjorda seriematchen blev resultatet av lördagens hemmamatch mot AIF Barrikaden. Slutresultatet skrevs till 1-1 efter att KIK haft ledningen med 1-0 men ganska omgående fått ledningen kvitterad.

Precis som det uppskjutna vårmötet mellan Kvarnby IK och AIF Barrikaden slutade seriematch nummer två lagen emellan oavgjort. När lagen möttes i början av augusti blev det 2-2 på Gullviksborgs IP. Också precis som då var det detta fysiskt starka Barrikaden som inledde matchen klart bäst och hade därtill ett par bra lägen att kunna ledningen i matchen. Istället för bortaledningen skulle det dock bli Kvarnby IK som skulle göra matchens första mål genom Arnes Mujanic.

-Om vi ska vara helt ärliga så dominerade Barrikaden fullständigt första kvarten men utan att få hål på oss. Bland annat gör Vidar i målet en riktigt fin parad, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK och fortsätter:

-När inte dom lyckades förvalta sitt övertag kunde istället vi ta ledningen med 1-0 på vårt första ordentliga anfall via Arnes.

Ledningen skulle dock inte stå sig särskilt länge och tyvärr för Kvarnbys del lyckades gästerna kvittera bara tre minuter efter ledningsmålet. Samtidigt jämnade också KIK ut spelet och trots Barrikadens dominans inledningsvis så var första halvlek sammantaget en jämn historia sett till det spelmässiga. Innan halvleken var slut hade Kvarnby IK möjligheten att på nytt ta ledningen men närmre än en stolpträff kom inte hemmalaget.

-Spelmässigt tycker jag absolut att första halvlek är jämn sett till samtliga 45 minuter men där vi har problem på den sista tredjedelen att ta oss igenom deras försvar och straffa dom ordentligt, säger Uffe Jansson.

Under den andra halvleken utökade KIK:s sitt bollinnehav och skapade därtill också fler målchanser för att ta ledningen och få med sig samtliga tre poäng hem. Matchen var ganska böljande och båda lagen brännde de målchanser som uppstod vilket skulle innebära att inga fler mål gjordes under lördagseftermiddagen.

-Sett till att vi har med oss 1-1 i paus och att vi höjer oss ytterligare i den andra halvleken är jag och hela laget självklart besvikna över att vi inte lyckas avgöra matchen och ta med oss tre poäng, säger Uffe Jansson och avslutar:

-Om vi ska se något positivt i det oavgjorda resultatet så är det väl att vi fortsatt är väldigt svårslagna och har bara förlorat en match under hösten. Nu blickar vi fram emot att ta de där tre poängen till helgen istället.