Samling:12:30
Referat: Kvarnby IK - Teknologkårens IF LTH
Kvarnby IK - Teknologkårens IF LTH 4-1
2021-06-07 16:18

Seriepremiären är äntligen avklarad och det blev seger direkt för detta nya Kvarnby IK när herrarna hemmabesegrade Teknologkårens IF LTH med 4-1. En fantastisk skön start på säsongen med tre poäng direkt in på kontot.

Förutsättningarna för seriematch var som för alla andra ganska knappa när man direkt kastas in i hetluften med tävlingsfotboll utan några direkta träningsmatcher. Medan många konkurrenter under veckan avverkade säsongens första och sista träningsmatch under veckan ställde Kvarnby IK upp mot AC Kvarnby i en form av internmatch på träning för att få en någorlunda lägesrapport om vart status låg. Kvittot i onsdags blev inte det mesta positiva samtidigt som det också gav med sig en effekt av ett par korrigeringar inför söndagens seriepremiär.

Kvarnby IK fick också en lysande start på matchen när Arnes Mujanic redan efter tre minuters spel kunde sätta Kvarnbys första seriemål för säsongen till 1-0. Trots den fina starten kunde gästerna sakta jobba sig in i matchen med sitt tunga spel.

-Teknologkåren var stora och starka vilket vållade en del bekymmer stundtals under den första halvleken mot vårt unga lag. Att 1-0 stod sig halvleken ut var nog en bra boost för oss, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK som funderade på om den fina starten kanske gjorde att hans lag slappnat av lite för mycket när motståndarna tog sig in i matchen.

Redan sex minuter in i den andra halvleken kom dock Kvarnbys andra mål för matchen. Återigen var det Arnes Mujanic som höll sig framme och kunde påpassligt göra 2-0 till hemmalaget. Det skulle bara dröja tio minuter innan hemmaledningen kunde utökas även till 3-0 när Aleksander Jovanovic kunde sprinta sig fri efter framspelning från radarpartnern Tobias Olsson och elegant öka på ledningen.

Gästerna skapade ett par chanser och skulle tillslut få in en reducering till 3-1 när Kvarnby IK tappat strukturen något centralt. Reduceringen hann dock aldrig ge Teknologkåren någon ordentlig effekt eftersom Ali Al-Zagnonn bara två minuter senare gjorde 4-1 framspelad av Edin Sazic och fastställde därmed slutresultatet.

-Hela truppen ska ha en enorm eloge efter denna premiärseger. Vi har jobbat ihop under hela vintern och våren tillsammans som ett lag. Trots tre sena återbud gör vi jobbet och löser den här premiären på ett mycket bra sätt, säger Uffe Jansson och fortsätter:

-Samtliga spelare i matchtruppen fick speltid och var med och bidrog till den här segern. Ett fint jobb av samtliga och ett fantastiskt fint kvitto på hur bra vår stora trupp är. Vi njuter av premiärsegern men måste nu också skifta fokus på nästa match mot serieledarna NK Croatia som vann sin premiär borta mot Saba Palestina med 4-0.