Samling:12:30
Referat: Kvarnby IK - Lunds FF
Kvarnby IK - Lunds FF 3-0
2021-11-17 11:02

Kvarnby IK:s fina form håller i sig och laget tog under lördagen sin femte seger på de sex senaste seriematcherna när Lunds FF hemmabesegrades med 3-0.

För andra helgen i rad hade Kvarnby IK möjlighet att spela ur en seriekonkurrent från nästa års division 5 fotboll. Förra helgen besegrades Turkisk Center FF med 3-1 och denna helgen stod Lunds FF på tur.

KIK inledde också hemmamatchen mot Lunds FF starkt med en väldigt hög press som resulterade i stressade bortaspelare och en fin utdelning för Kvarnby IK under framförallt de inledande 20 minuterna med konsekvent övertag. Tio minuter in i matchen kom så matchens första mål när Edijon Maliqi satte dit matchens första mål från straffpunkten.

Efter den fina inledningen på matchen lyfte sig bortalaget och stod upp betydligt bättre än under början av halvleken. Gästerna vaskade också fram ett par möjligheter innan halvtidsvilan som kunde resulterat i mål men kvitteringen uteblev och 1-0 stod sig halvleken ut.

-Våra första 20 minuter är bra där vårt höga presspel ger oss den tidiga 1-0 ledningen men därefter ska vi vara ärliga att säga att LFF faktiskt arbetar sig in i matchen och är ganska nära att kvittera ett par gånger. Skönt dock att vi kunde gå till halvtidsvila med ledningen intakt, säger Uffe Jansson huvudtränare KIK.

Precis som under den första halvleken skulle Kvarnby IK få tidig utdelning i halvlek nummer två. Det skulle inte dröja mer än elva minuter innan Arnes Mujanic kunde utöka Kvarnbys ledning till 2-0 och därmed också sätta spiken i kistan.

-Ju längre matchen led så öppnade Lunds FF upp sig mer och mer för att ge sig själva chansen att hålla sig kvar i division 5. Deras försök att gå framåt gav samtidigt oss flera omställningslägen som vi förvaltade väl och kunde under slutminuterna även göra 3-0, säger Uffe Jansson.

Matchens tredje mål stod Pontus Andersson för när han i den 87:e matchminuten hittade rätt bakom gästernas målvakt. Dagens tredje mål blev också matchens sista som därmed innebar ny seger för Kvarnby IK samtidigt som Lunds FF förpassades ur division 5 och får börja om i sexan 2022.

-Jag är mycket nöjd med hur vi har presterat i de senaste åtta matcherna där laget verkligen har växt. Vi har fem segrar på de sex senaste och lägger vi till även matcherna där innan så är det sex segrar på de åtta senaste varav den ena förlusten är en sur uddamålsförlust i slutminuterna mot NK Croatia, säger Uffe Jansson.