Samling:11:30
Referat: Heleneholms SK - Kvarnby IK
Heleneholms SK - Kvarnby IK 1-7
2021-11-24 15:48

Kvarnby IK avslutade säsongen på bästa tänkbara sätt genom att bortabesegra Heleneholms SK med hela 1-7.  KIK avslutade därmed hela årets seriespel med att vinna sex av de sju sista omgångarna.

Det var egentligen aldrig något snack om saken när Kvarnby IK gästade Heleneholms IP för säsongens sista serieomgång mot Heleneholms SK. Redan i matchens första anfall kunde KIK ta ledningen när Arnes Mujanic hittade rätt bakom hemmamålvakten. I matchminut elva punkterades mer eller mindre matchen när Heleneholms SK fick en man utvisad och domaren pekade på straffpunkten. En straff som Edijon Maliqi förvaltade på bästa sätt fram till 0-2.

-En helt klart fin start på matchen med först ett mål i vårt första anfall och kort därefter straff, målchansutvisning och 0-2 redan efter elva minuter, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK och fortsätter:

-Tyvärr sänker vi farten i spelet och går ner oss i tempo efter våra ledningsmål och tillåter Heleneholm att reducera till 1-2 strax innan pausvilan.

Trots hemmalagets reducering skulle segern aldrig vara hotad för Kvarnby IK. Under den andra halvleken steppade KIK återigen upp och ökade tempot i samtliga aktioner. Det skulle bara dröja sex minuter in på den andra halvleken innan Max Andersson Sääf nickade in 1-3 via stolpen.

-Efter vårt tredje mål dör egentligen matchen helt och hållet och vi kan ganska enkelt göra ytterligare fyra mål inom loppet av femton minuter, säger Uffe Jansson.

Slutresultatet skrevs tillslut till hela 1-7 efter att Kvarnby IK gjort fem mål under den andra halvleken, bland annat via ett hattrick av Oliver Hvarvenius och Edijon Maliqis andra mål för dagen.

-Jag är mycket nöjd med hur vi avslutar seriespelet där vi vinner sju av våra nio sista matcher eller sex av våra sju sista om man väljer att se det så. Otroligt skönt att laget tagit så stora kliv tillsammans under hösten vilket gör att vi redan nu ser fram emot nästa säsong som vi alla hoppas kan bli ett mer normalt år, avslutar Uffe Jansson.

Segern i avslutningsomgången innebär att Kvarnby IK behöll fjärdeplatsen i serien framför Heleneholm som slutade på plats fem.