VÄLKOMMEN TILL KVARNBY IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Hörby FF
3 - 5
Kvarnby IK
Hörby FF3 - 5Kvarnby IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 03 april, 12:00
Plats:Hörby IP
Samling:10:30, Hörby IP
Referat: Hörby FF - Kvarnby IK
Hörby FF - Kvarnby IK 3-5
2022-04-06 09:42
Foto: Mats Borg

Kvarnby IK vann genrepet inför seriepremiären borta mot Hörby FF med 3-5 efter fin intensitet och många fina anfall.

En spelfri helg förra helgen gjorde tydligen laget gott där samtliga spelare fick ladda batterierna efter uttåget i DM och samla kraft inför genrep och kommande seriespel. Trots förlusten mot IK Pandora i den avslutande gruppspelsomgången i DM hade KIK inlett den matchen med hög intensitet vilket man också tog med sig i bortamatchen mot Hörby. Den stora skillnaden för Kvarnbys del var att laget denna gång utförde varje moment med ännu mer kvalitet och disciplin i både anfalls- och försvarsspel.

 

-Vi spelade som en enhet med disciplinerad sammanhållning mellan samtliga lagdelar vilket gjorde att Hörby tvingades slå långt många gånger vilket vi behärskade väldigt bra, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK.

 

Samtidigt som försvarsspelet över hela planen satt väldigt bra mynnade detta också vidare ut i att anfallsspelet fick mer utrymme och större ytor. Kvarnby IK stod för ett metodiskt och elegant anfallsspel många gånger där uppbyggnaden emellanåt satt nästintill felfritt. Laget skapade flertalet chanser och gjorde också hela fem mål framåt över 90 minuter.

 

-Att vi gör fem mål framåt är ett starkt kvitto och härligt bevis för våra offensiva spelare. Vi har många spelare som under vintern växt in i sina roller och tagit ännu mer ansvar i offensiven efter att Alexandra lämnat för FC Rosengård i vinter, säger Sebastian Rasmussen och fortsätter:

 

-Även om mycket var väldigt bra måste vi ta med oss och förbättra att inte slappna av och bli för bekväma trots att det mesta sitter och spelet flyter på. Både vid ställningen 2-0 i första halvlek och 5-1 i den andra så blir vi bekväma och ger motståndarna onödigt med utrymme.

 

Överlag var dock både spelare och ledare väldigt nöjda med genrepet borta mot division 3-laget Hörby FF. Att laget onödigt släppte in 2-5 och 3-5 blev tillslut mest en parentes i protokollet. Det viktiga var en skön känsla, bra spel och seger som nu ska ge luft under vingarna till söndagens seriepremiär hemma mot Skurups AIF.

 

-Vi är laddade inför premiären och även om vi vet att Skurup har spelat bra på sistone tror vi på oss själva och hoppas också att publiken gör det och kommer för att stötta oss  11:30 på Bäckagård, avslutar Sebastian Rasmussen.

 

Träningsmatch
Hörby FF – Kvarnby IK 3-5
(0-2)

Målskyttar KIK: Linnea Prytz (4), Linn Veberg

Hörby IP
Söndag 3 april 12:00


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 14/4 14:00
0 - 10
Sön 24/3 16:00
0 - 2  
Lör 16/3 11:30
0 - 3  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER