Samling:09:30
Referat: Kvarnby IK - Husie IF
Kvarnby IK - Husie IF 2-3
2021-10-27 12:30

Kvarnby IK föll tungt i lokalderbyt hemma mot Husie IF. Trots upphämtning till 2-2 kunde Husie avgöra i slutminuterna med ett segermål fram till 2-3.

Trots förlust veckan innan borta mot Malmö FF med klara 7-0 var det ett självförtroendefyllt Kvarnby IK som kom till hemmaderbyt mot Husie IF. Träningsveckan hade varit bra och så också uppladdningen inför matchen. KIK skulle dock få en riktig mardrömsstart på derbyt och redan efter nio minuter stod det 0-2 på resultattavlan när bortalagets Elisa Zuta gjort två mål inom loppet av två minuter.

-Vi spelar inte alls bra under inledningen av matchen vilket tyvärr hänger i under hela den första halvleken. Vi är helt enkelt inte tillräckligt bra i början och kommer helt fel in i matchen, inte minst pga. baklängesmålen, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK.

Strax innan halvtidsvilan fick Kvarnby IK trots allt kontakt rent målmässigt när Linnea Prytz på ett snyggt sätt gör reduceringsmålet fram till 1-2 vilket stod sig halvleken ut.

Under den andra halvleken lyfter sig hemmalaget betänkligt. Målet gav medvind i ryggen och såväl individuellt som lagmässigt tar Kvarnby IK större initiativ. Spelet jämnas ut och kampen är jämn.

Med 17 minuter kvar av matchen lyckas KIK få till en kvittering när Alexandra Weihs hittar rätt bakom Husiemålvakten – 2-2 och nu var det verkligen ett ställningskrig på planen.

-Efter kvitteringsmålet känns det verkligen som om matchen kan gå åt båda hållen. Både vi och Husie skapar chanser med bud på ett segermål, säger Sebastian Rasmussen och fortsätter:

-Vi skapar ett fint läge i slutet som jag är säker på ska resultera och jag hade nästan redan räknat in vårt tredje mål för dagen. Denna gången blev det inte mål och istället är det Husie som kan avgöra med tre minuter kvar.

Husies 2-3 mål i den 87:e minuten blir matchens sista mål. Husie vinner därmed även årets andra derby i en match som kunde slutat hursomhelst.