Referat: Vinbergs IF - Kvarnby IK
Vinbergs IF - Kvarnby IK 2-1
2018-09-02 19:11

KIK klättrade en placering i tabellen och tog sig därmed upp över kvalstrecket trots förlust borta mot Vinbergs IF under lördagen. Detta tack vare att Ullared förlorade med större marginal och tappade i målskillnad gentemot Kvarnby.

Vinberg började matchen bäst och rivstartade matchen i ett högt tempo med hårt tryck. Redan efter fyra minuter stod det 1-0 på resultattavlan och då hade dessutom Vinberg prickat ribban två minuter tidigare. Pressen fortsatte efter ledningsmålet för hemmalaget och under den första kvarten är det Vinberg som dominerar tillställningen samtidigt som KIK fick försvara sig. I takt med att Vinberg inte fick mer utdelning än det tidiga ledningsmålet växte Kvarnby IK in i matchen och lyckades med spelvändningar, fasta situationer samt en hel del fina kombinationer komma fram till flera avslut på mål. När Terry Adadevoh Svensson påpassligt höll sig framme och petade in en retur på långskott från Ludde i den 23:e minuten var det inte alls orättvist med 1-1. Ett resultat som stod sig halvleken ut och som KIK hoppades kunna spinna vidare på.

Under pausvilan pratade KIK om hur laget hade släppt in det tidiga 1-0 målet och hur man skulle undvika att detta skulle upprepas. Lättare sagt än gjort för lagen hinner bara ut på planen igen innan Vinberg på nytt hittat nätmaskorna med ett identiskt mål som det som kom i den första halvleken. Ett inspel mot första stolpen och 2-1 till hemmalaget efter drygt en minut av den andra halvleken.

-Vi tittade för mycket boll och tappade spelaren två gånger om i början av varsin halvlek och blev straffade direkt för detta, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK.

Med uppförsbacken att jobba sig förbi bytte KIK spelsystem och tryckte upp laget för att satsa allt på en kvittering Hemmalaget spelade dock kontrollerat och ju närmre slutet matchen led tvingades Kvarnby chansspela mer och mer. Närmare än ett par farliga fasta situationer och en 50/50 duell i friläge mellan John Ekeh och hemmalagets målvakt kom dock aldrig Kvarnby.

-Förlust med 2-1 i en match där vi utnyttjar våra resurser och med lite flyt kunde bärgat en viktig poäng. Jag tycker att både prestationen och chansskapandet var tillräckligt för poäng idag men vi hade tyvärr inte riktigt marginalerna med oss, säger Uffe Jansson.

Kvarnby IK var snubblande nära att få med sig en poäng men hade inte riktigt den sista lilla turen eller effektiviteten med sig som krävdes. Nu jobbar laget vidare mot nästa omgång och det viktiga Malmöderbyt hemma mot Prespa Birlik på lördag, 8 september, klockan 14:00.