Inför IFK Malmö - Kvarnby IK
2018-06-08 07:20

Med tre raka seriematcher utan förlust åker KIK till anrika Malmö Stadion för Malmöderby mot IFK Malmö.

Efter segern senast mot topplaget Hittarps IK med 3-1 hemma på Bäckagårds IP är Kvarnby IK nu uppe i tre raka seriematcher utan förlust. Det är till och med fyra matcher på raken utan förlust om man räknar med även storsegern i DM-slutspelet mot Höörs IS. Mellan de båda segermatcherna mot Höör och Hittarp har KIK kryssat i såväl Malmöderbyt mot Prespa Birlik som mot serietrean Sävedalens IF.

-Den andra halvleken senast mot Hittarp var den bästa under mina 1,5 år i klubben. Vi håller nollan bakåt, gör tre mål framåt och har bud på ännu fler med bland annat en boll i insidan av stolpen och en nick tätt utanför i fritt läge, berättar Uffe Jansson och fortsätter:

-Segern var tillslut odiskutabel tack vare vår fina andra halvlek. Det mod vi gick ut och visade över hela planen under matchens sista 45 minuter är något vi verkligen försökt ta med oss i denna vecka och ska bygga vidare på även i framtiden.

Matchen mot IFK Malmö blir andra gången i år som lagen stöter på varandra. Lagen möttes redan den 12 februari i MM-gruppspelet i en match som slutade 1-1. Senare har IFK Malmö nått hela vägen fram till final och seger i Malmömästerskapet. Även i seriespelet har IFK Malmö gått bra under våren. Inför lördagens match parkerar laget på en fjärdeplats med endast tre poäng upp till FC Rosengård på en kvalplats. Laget har bland annat tre raka segrar inför derbyt med segrar mot Prespa Birlik och senast mot Sävedalens IF med klara 0-3.