Herr

Referat: Kvarnby IK - Vinbergs IF
Kvarnby IK - Vinbergs IF 0-5
2018-05-14 08:23

En olycklig period i början av den första halvleken och en lika olycklig period i slutet av den andra blev Kvarnby IK:s fall under lördagen. Tre mål bakåt mellan minut 10 och 20 samt en utvisning i slutet följt av två sena baklängesmål ytterligare och 0-5 var ett faktum.

KIK inledde matchen helt okej och inledningsvis såg det ut att kunna bli en jämn kamp på Bäckagård denna lördags eftermiddag. När Vinberg gör 0-1 i den 10:e minuten på en frispark där Kvarnbyspelarna är alldeles för passiva i egen box tappade laget både kampvilja och koncentration. Inom loppet av tio minuter punkterade bortalaget mer eller mindre matchen och precis när klockan tickat upp mot 20 minuter stod det plötsligt 0-3 på resultattavlan.

Halvleken spelas sedan ut och de vassa målchanserna är lätträknade åt båda håll. Den svaga perioden mellan minut 10 och 20 var inte alls den inledning av matchen KIK hade hoppats på och samtliga aktörer var medvetna om att det skulle bli svårt att vända underläget under den andra halvleken.

KIK försöker dock lyfta spelet i den andra halvleken och vill ge det hela en chans men Vinberg är täta bakåt och släpper inte in Kvarnby i matchen igen. Mot slutet av matchen drabbas KIK av en utvisning och uppförsbacken blir ännu längre. Istället för reducering och vittring på mer är det istället hallänningarna som spikar igen kistan med ytterligare två mål framåt. Slutsignalen ljuder och 0-5 slutar matchen.

- Alla måste rannsaka sig själv efter en sådan här match, både vi ledare och spelare. Sen handlar det om att alla måste vara beredda på hårt jobb varje träning och match för att vi ska komma tillbaka och plocka poäng igen, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK och fortsätter:

- Frågan jag ställer mig dagen efter genomklappningen är vad det är som har hänt? Efter seriens första tre omgångar hade vi fyra poäng och 2-2 i målskillnad. Detta har därefter följts upp av tre matcher med noll poäng och 1-10 i målskillnad. Detta tar vi tag ifrån och med idag då vi har en ny träningsvecka med DM match på onsdag mot Höörs IS och sedan nytt Malmöderby borta mot Prespa Birlik på lördag.