Kvarnby IK - IFK Hässleholm 2-1: Tre viktiga poäng!
2017-06-12 09:35

Kvarnby IK tog en oerhört skön seger under lördagen mot IFK Hässleholm och skapade därmed också ett glapp ner till bottenstriden med tre omgångar kvar utav vårsäsongen.

Inledningsvis är matchen spelmässigt relativt jämn. Dock skapar Hässleholm några bra avslutslägen, som antingen räddas av Kevin eller går utanför. Efter cirka tio minuter tycker jag att vi blir mer spelförande, men Hässleholm är hela tiden farliga med sina tre forwards.

I den 26:e minuten tar vi oss runt på vår vänsterkant. Eddie slår ett inlägg, där Lindi är före sin försvarare. Avslutet räddas av målvakten, men Lindi kan nicka in sin egen retur till 1-0! Efter 1-0 känns det som om vi bara vill försvara vår ledning, vilket ger IFK bollinnehav. De skapar också några chanser, där Kevin återigen räddar. Ledning 1-0 i paus!

I paus pratar vi om att fortsätta våga anfalla, och att 45 minuter är alldeles för lång tid att bara försvara vår ledning på. Budskapet var tydligt, våga gå för att sätta tvåan också!

Vi inleder andra halvlek aggressivt och får ett bollinnehav. I den 53:e matchminuten får vi en hörna, där Ali slår in bollen till en fri Oscar Vilas som nickar in 2-0 från nära håll. Precis som vid 1-0-målet, så får vårt 2-0-mål samma effekt. Vi känns belåtna över en tvåmålsledning, och omedvetet vill vi bara bevaka vår ledning. Detta ger IFK en möjlighet att flytta upp fler spelare i anfallet, samtidigt som de börjar spela långt mot en lång, inbytt spelare som sätter vår backlinje under tryck. Som tur är kommer inte reduceringen förrän i 84:e minuten, då de gör 2-1.

Grabbarna kämpar kopiöst och lättnaden är stor när domaren blåser av efter 94 minuter!

Vi tar tre mycket viktiga poäng idag, utan att spelet flyter. Nu väntar en ny träningsvecka och en bortamatch mot Österlens FF!