MM-final Kulladals FF - Kvarnby IK 2-1: Tvåa i år igen
2017-06-01 12:07

Kvarnby IK blev för andra året i rad tvåa i Malmömästerskapen efter att laget under gårdagskvällen förlorat finalen borta mot Kulladals FF med 2-1.

Det var till stora delar ett nytt Kvarnbylag som ställdes på benen efter den stora derbysegern i serien mot IFK Malmö i söndags. Med ett intensivt spelschema där matcherna har duggat tätt kändes det naturligt att låta fler spelare få chansen i startelvan.

Trots att det var sista maj var det höstrusk på Kulladals IP med hård vind och ganska kyligt med tanke på den försommarvärme vi hade i förra veckan. Vinden förstörde en hel del av spelet och till pausvilan stod det 0-0 på resultattavlan.

Det skulle dröja 20 minuter in i den andra halvleken innan första målet skulle komma. Hemmalaget Kulladals FF fick straff och kunde på den efterföljande straffen ta ledningen med 1-0. Bara tio minuter senare gjorde Kulladal 2-0 och med kvarten kvar var det nu en tung uppförsbacke för KIK. Hoppet tändes dock när Oskar Zubac ganska tätt inpå Kulladals 2-0 lyckades reducera och Kvarnby jagade nu vilt en kvittering. Närmare än Oskar Zubacs reducering kom dock aldrig KIK som därmed återigen fick nöja sig med en silvermedalj i MM. Under de sex senaste åren har Kvarnby IK varit i final fem utav fallen men hittills enda finalsegern kom i 2015 års final när Lilla Torg besegrades med 2-0.

För Kulladals FF innebar segern den sjunde MM-titeln totalt sett och den första sedan 1998.