Kvarnby IK - KSF Prespa Birlik 2-1: Stark insats mot seriefavoriten gav tre sköna poäng
2017-04-24 10:09
Ali Burrniku firar det avgörande 2-1 målet

Det var Prespa Birlik som inledde lördagens Malmöderby starkast på Bäckagårdens IP. Men till den andra halvleken kom Kvarnby IK ut som ett nytt lag och pressade Prespa högt, vann fler dueller och kunde tidigt i den andra halvleken straffa gästerna. KIK vände och vann matchen efter mål av Ajdin Fatic och Ali Burrniku och tog därmed också hem årets första Malmöderby i division 2 Östra Götaland.

Vi inleder matchen i motvind och Prespa Birlik tar tag i spelet direkt och har ett stort bollinnehav under hela halvleken. Vi får lägga mycket kraft på att försvara oss och omedvetet hamnar vi längre och längre ner i banan. I den 17:e minuten kommer 0-1 då vi kommer sent in i många situationer och till sist kan Prespa trycka in bollen i nät! Vi fortsätter att försvara oss bra men tendensen är att vi inte får till något anfallsspel utan mer eller mindre slår vi bara ifrån oss. Prespa kommer dock inte till några klara målchanser trots sitt stora bollinnehav, utan deras skarpaste chans, bortsett från målet, var en nick på en hörna efter ca fem minuter. Vi gick till paus med underläge 0-1.

I paus pratade vi om att inte falla för tidigt med vårt lag samt bestämde oss för att våga sätta en högre press på Prespa när de rullade i backlinjen. En annan sak vi tryckte på var att hålla laget mer kompakt och på det sättet ge vårt mittfält möjlighet att vara aggressivare och vinna fler andrabollar!

Den andra halvleken ser helt annorlunda ut jämfört med den första. Vårt lag lyfter sig samtidigt som Prespa nog inte väntade sig att vi skulle pressa dem så högt. Vi skapar ett tryck, vinner mycket närkamper och plötsligt får vi många fasta situationer som skapar oreda i Prespas straffområde. 1-1 kommer i den 57:e minuten efter ett inkast där vi är heta och Ajdin kan från nära håll trycka in kvitteringen. Målet gav oss ytterligare energi och vår press fortsatte att bita bra. I 61:a minuten kommer ledningsmålet efter ett fint anfall. Vi kommer runt på vår högerkant och ett fint inspel snett bakåt där Ali avslutar direkt via stolpen och in och ledning 2-1!

Sista 30 minuterna av matchen tycker jag att vi har bra koll. Vi håller upp spelet bra och grabbarna sliter kopiöst tillsammans. Med fem minuter kvar genomför vi vårt sista byte, men problemet var att det var två spelare som behövde byta! Vi behöll Simon på planen som ”bara” hade krampkänning men han fick hastigt och lustigt bli forward istället. Med tre minuter kvar av tilläggstiden åker Oscar Vilas på sitt andra gula kort då han stoppar ett läge som kunde blivit farligt för Prespa. Frisparken från 20 meter hamnar i muren och sedan kan vi smart spela av tiden och vi vinner matchen med 2-1!!

Är otroligt stolt och nöjd över killarnas prestation idag och skönt att vår fina andra halvlek ger oss belöning med tre poäng! Nu gäller det att fortsätta vara ödmjuka och jobba hårt tillsammans. Trots premiärförlusten mot Räppe har vi fått en bra start på serien med vårt nya lagbygge!

Nästa uppgift blir på fredag klockan 18.30 då vi möter Torns IF på bortaplan!