Dam

Referat: Skabersjö DFF - Kvarnby IK
Skabersjö DFF - Kvarnby IK 1-1: Missar i massor
2018-10-06 18:53
Det blev oavgjort i damernas sista seriematch när Kvarnby spelade 1-1 borta mot Skabersjö. Ett resultat som kändes som en besvikelse hos spelarna som ändå kan stoltsera med att bli femma denna debutsäsong i Division 4.
Kvarnby inledde annars piggt i solgasset på den tungsprungna planen på Gamla IP i Svedala. Man satte hög press på det svartklädda hemmalaget och kom till ett par bra avslutslägen men kom inte närmare än ett bortdömt offsidemål. Men efter hand jobbade sig Skabersjö in i matchen och vinner fler dueller mot ett passivt Kvarnby som förblir stillastående. Hemmalaget tar också ledningen efter lite mer än en halvtimmes spel när man efter en Kvarnbyhörna kontrar och efter taffligt försvarsagerande kan lobba bollen i mål från över 15 meter. Efter det var det många huvuden som hängde hos de blåklädda och 1-0 stod sig halvleken ut.
- Vi gör ingen bra första halvlek. Det märks att en ojämn gräsplan inte är till vår fördel. Vi slår bort mycket bollar och löper förvånansvärt lite utan boll, konstaterar tränare Andreas Niss.

Till andra halvlek gör tränarna i Kvarnby en del byten för att få till lite ny energi i laget. Man inleder lite trevande mot de fysiskt ganska starka SDFF-spelarna men börjar så sakteliga att skapa flera riktigt farliga chanser när man till slut lyckas komma runt på kanterna mot ett allt mer tröttkört Skabersjö.
     Med drygt 25 minuter kvar får Kvarnby också en straff. Men målvakten i Skabersjö, Sara Nilsson, går åt rätt håll på Clara Schagerströms straff och räddar.
     Kvitteringen skulle dock komma när KIK omgående efter straffen i anfallet efter spelar in bollen från högerkanten och Tilde Forsberg får fram en tå på bollen och 1-1 är ett faktum.

Målet blir också startskottet på en kavalkad av målchanser och de sista tjugo minuterna skapar Kvarnby mer farliga chanser än vad publiken på Gamla IP kunde räkna till. Flera inspel längs kanten når blåklädda spelare men avsluten hamnar precis utanför stolparna medan Ellinor Klintbergs avslut går i ribban. Indira Podbicanins skott inne i straffområdet går rakt på Nilsson i hemmamålet som får göra flera räddningar i slutskedet av matchen. Men Skabersjö höll undan och var det lag som var klart mest nöjda med det resultatet som assisterande tränare Stella Rashid sammanfattar på följande vis:
- Skabersjö hade oftast en fot precis i rätt lägen i första halvlek och vann mycket boll när vi slarvade. Sen är det helt sjukt att vi inte gör mål på alla de chanserna vi har i slutet. Bollen ville verkligen inte in mer än en gång idag.

Kvarnby slutar därmed femma i årets seriespel. En prestation som tränare Andreas Niss är väldigt nöjd med:
- Vi trodde väl aldrig att vi skulle vara med där uppe och störa topplagen. Hösten har varit riktigt fin och där finns gott om hopp inför framtiden och det är jättekul att vi hela tiden utvecklas i rätt riktning, berättar en nöjd Niss som nu får ta lite matchlediga helger framöver.