Dam

Referat: Kvarnby IK - Lindeborgs FF 1948
Kvarnby IK - Lindeborgs FF 2-0: Derbyseger!
2018-09-01 17:14
Kvarnby IK tog en förlösande trepoängare hemma på Bäckagård när Lindeborgs FF besegrades med 2-0.
KIK tog revansch mot stadskollegorna från Lindeborg och kunde alltså vinna med samma siffror som man förlorade med mot samma motstånd i våras. Laget passerade också därmed LFF i tabellen.

Det var annars en jämn tillställning, framför allt i första halvlek då lagen skiftades om att vara spelförande. Kvarnby försökte spela snabbt längs marken men fastnade ofta i LFFs starka centrallinje. Det saknades dock inte chanser för lagen och många av dessa kom på fasta situationer. Hemmalagets målvakt Narges Rahmani fick bl.a. göra en jätteräddning på en nick som var på väg in i mål. KIK låg också på för ett ledningsmål men kom inte närmre än Tilde Forsbergs avslut som gick mitt på motståndarmålvakten och 0-0 stod sig i halvtid.
     I den andra halvleken satte Kvarnby högre press på motståndarna och det i sin tur renderade i många bollvinster högt upp på motståndarnas planhalva. 1-0 kom dock efter en frispark ett par minuter in på halvleken, som skarvas av en LFF-spelare, och inne i boxen nickas vidare in i mål av Indira Podbicanin.
     Efter målet är det ganska mycket Kvarnby och man fortsätter mala på med ett ganska bra bolltempo och många bollar på djupet vilket tröttar ut motståndarna. Med drygt tjugo minuter kvar av matchen lyckas Tilde Forsberg, efter lite tumult i straffområdet, trycka dit 2-0 och ett Kvarnby i spelmässig medvind kan därefter spela av matchen utan att motståndarna skapar något nämnvärt den sista delen av matchen. Ett härligt segerjubel utbryter på både bänk och läktare när domare Ivan Stuardo blåser av matchen.

- I slutändan tycker jag vi vinner rättvist. Vi är det lag som vill mest under 90 minuter och vi fortsätter jobba på och ger aldrig upp. Därför tar vi tre poäng idag. Bra moral på tjejerna idag och vi kan njuta av tre poäng efter en av de bättre matcherna under säsongen. Det som är extra kul att se är att vi börjar spela mer fotboll längs marken. En snabbare fotboll. Och idag vek vi som sagt aldrig ner oss, berättare en nöjd tränare i Kvarnby, Andreas Niss, och får medhåll av sin assisterande tränare Stella Rashid.
- En viktigt seger och jag tycker också att den är rättvis. Vi spelar en fin fotboll och ger aldrig upp, instämmer Stella.