Referat: Kvarnby IK - Malmö City FC
Kvarnby IK - Malmö City FC 2-1: Förlösande vinst
2018-06-19 22:24
Tilde Forsberg jublar efter sitt 2-1-mål
Kvarnby IK tar andra raka segern i seriespelet när man hemmabesegrar Malmö City med 2-1. Detta efter att Tilde Forsberg avgjort tillställningen med ett solomål i matchens absoluta slutskede.
Kvarnby kom till matchen mot Malmö City med gott självförtroende och ett härligt sug efter att spela match. Stärkta av en seger och bra spel senast mot Skabersjö samt det faktum att man slog Malmö City i premiären gjorde att det var upplagt för en trevlig tisdagskväll på Bäckagård. Men det var inte bara att ställa in skorna för KIKs del och inledningen av matchen var väldigt oorganiserad i den på förhand ganska offensiva uppställningen. Dessutom mötte man ett helt annat Malmö City än det som ställde upp i premiären och bortalaget hade ett par spelare som man kunde använda som uppspelspunkter och dessa hanterade bollen på ett bra sätt.
     Kvarnby skapar ändå tre klara målchanser under de första 45 minuterna. Indira Podbicanin har bland annat två lägen i en mot en men skjuter över i förstaläget samt träffar stolpen i det andra och det är mållöst i halvtid.

I andra halvlek är det fortfarande inget organiserat spel utan det lag som vinner närkamperna blir också det lag som varje gång kommer till anfall och det blir betydligt mer kamp än skönspel. Därför kom Kvarnbys ledningsmål i början på andra halvlek som en lättnad när Madeleine Lundquist precis utanför straffområdet kunde placera in bollen i MCFC-målvaktens vänstra hörn.
     Målet blev dock ingen direkt tändvätska för hemmalagets del utan man tappade istället initiativet och en stund efter hemmalagets ledningsmål kunde Malmö City kvittera efter ett snyggt anfall där man avslutade fint till vänster om Kvarnbymålvakten Narges Rahmani.

Matchen blev därefter något tillknäppt med många bollar som stannade upp på ett trångt mittfält och det såg ut som om matchen skulle sluta oavgjort. Då klev Tilde Forsberg in i handlingarna. Hon fick bollen en bit ut mot vänsterkanten och kunde komma rättvänd mot mål. Därefter står hon för en fin individuell prestation när hon tunnlar två försvarare och avslutar distinkt nere vid MCFC-målvaktens högra stolpe. 2-1 är ett faktum och säsongen kanske största jubel utbryter på Bäckagård. Två minuter senare blåser domaren Ertan Neziri av matchen och förkunnar därmed att Kvarnby tar tre nya poäng.
- Vi gör egentligen en skitmatch idag där ingenting fungerar. Det är vi alla överens om. Vi gjorde egentligen tvärtemot vad vi sa att vi kulle göra. Men det är kanske en styrka att vinna även när man spelar dåligt? Tildes sena mål kommer nog bli en av höjdpunkterna när säsongen summeras, menar en slutkörd tränare Andreas Niss.

Det återstår nu enbart fyra träningar för Kvarnbys del innan man kan gå på en välbehövlig sommarvila efter en mer än godkänd vårsäsong.