Dam

Referat: Kvarnby IK (4) - FC Rosengård 1917 (3)
Kvarnby IK - FC Rosengård 1917 0-5: KIK kammade noll på Bäckagård
2018-03-13 22:08
Ett orutinerat Kvarnby mot ett rutinerat FC Rosengård slutade med en säker seger för bortalaget efter en olycklig inledningskvart där Kvarnby släppte in tre mål de första 14 minuterna.
Det var andra matchen på tre dagar och kanske satt den senaste kampen mot Spjutstorp fortfarande i benen för Kvarnbys del för det var bara ett lag på planen under inledningskvarten. Ett bollskickligt Rosengård kunde enkelt spela sig igenom Kvarnbys försvar och göra tre snabba mål. Det räckte för att i praktiken avgöra matchen.
     Efter den olyckliga inledningen spelade dock Kvarnby upp sig något och sista halvtimmen av första halvlek står man upp bra mot bortalaget, som normalt ett är hemmahörandes i Division 3, och 0-3 står sig halvleken ut.

Även efter halvtidsvilan orkar Kvarnby kämpa emot Rosengårds anfallsförsök och man lyckas också själv skapa två, tre klara målchanser men dessa räddas av uppoffrande FCR-försvarare. När sedan Rosengård lyckas göra 0-4 på en hörna som går rakt in i mål går luften så smått ur de blåklädda. Bortalaget kunde även utöka till 0-5 precis i slutskedet av matchen efter ett nytt passivt försvarsagerande.
     En klart rättvis seger för Rosengård som visade rutin och spelskicklighet när det om mest behövdes. Kvarnbytränaren Andreas Niss är trots allt nöjd med inställningen i matchen:
- Frånsett första kvarten, som jag anser är usel, tycker jag att vi visar fin moral. Vi börjar ta för oss mer i närkampsspelet och i boxen. Tyvärr är det återigen lite för grova misstag om görs för att vi ska kunna spela jämnt mot ett Division 3-lag men vi tar med oss det positiva till kommande prövningar, menar "Nisse".