Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
U19

Välkommen till Kvarnby IK, Bahir Ahmad!
2019-06-07 18:02

Bahir Ahmad ansluter till Kvarnby IK i rollen som assisterande tränare till klubbens U19 lag. Bahir har redan påbörjat sitt uppdrag och ser fram emot sin nya utmaning i KIK. -Det känns väldigt roligt och spännande att vara klar för Kvarnby IK. Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben och människorna som jobbar runt om den, säger Bahir.

Bahir Ahmad är 26 år gammal och flyttade ner till Skåne sommaren 2017 för att studera till fotbollstränare i Eslöv. En utbildning som han nu är inne på sluttampen på och tar examen från om ett par dagar. Närmast kommer Bahir från Torns IF där han under drygt två års tid varit en utav de ansvariga tränarna i klubben U19-lag.

 

-Under utbildningens gång och de två senaste åren som tränare i Torn har jag vidgat mina vyer ordentligt och utvecklats som ledare. Fotboll kan spelas på många olika sätt, oavsett om det är med ett försvarsinriktat tänk eller ett mer aggressivt och intensivt spel. Jag är väldigt öppen av mig och vill alltid utveckla mig själv och min fotbollsfilosofi. Personligen är jag en stor anhängare av totalfotbollen och har Rinus Michels, Johan Cruyff samt Pep Guardiola som mina stora tränarförebilder, säger Bahir och fortsätter:

 

-Jag tror väldigt mycket på att försöka utveckla spelarnas spelförståelse och beslutsfattande för att spelarna ska använda hjärnan ännu mer när de spelar. Tekniska och fysiska egenskaper är alltid lättare att träna upp men för att bli riktigt bra behöver man även ha med sig förståelsen för spelet.

 

Bahir berättar vidare om att han är väldigt nöjd över att ha kommit till en klubb som enligt egen utsago har tydliga mål och visioner med vad man vill och vad man strävar efter.

 

-Det som lockade mig allra mest till Kvarnby IK var att klubben har som mål att utveckla och fostra egna spelare till A-laget vilket gör att mitt jobb blir extra viktigt. Därtill fick jag en väldigt bra känsla av tränarstaben i U19-laget och framförallt Samir som är en ambitiös, driftig och ödmjuk kille som hela tiden ser till spelarnas bästa och deras utveckling. Samir har precis som jag som främsta mål att hjälpa spelarna och laget att bli så bra som möjligt vilket känns oerhört bra. Det är ett spännande projekt vi har här och som ska bli väldigt roligt att jobba med.

 

 

Redan när Bahir tillträdde som ny assisterande tränare diskuterade han och övriga ledarstaben väldigt mycket hur man ser på slutspurten av vårsäsongen och sommarens uppbyggnadsträning inför hösten.

 

-Vi har haft ganska många djupgående diskussioner kring vad vi ska lägga fokus på och vilka arbetssätt vi ska använda oss av för att utvecklas så mycket som möjligt. Vi kommer att lägga mycket fokus på vårt eget spelsystem och spelsätt och göra detta så tydligt som vi bara kan. Hur vill vi anfalla? Hur vill vi försvara? Hur ska vi ställa om från offensiv till defensiv och vice versa? Vad ska spelarna ha för roller?, säger Bahir och fortsätter:

 

-Tillsammans inom ledarstaben har vi verkligen gått in i detaljer och tagit fram en tydlig säsongsplanering för resterande del av 2019 och vad vi ska göra för att ta oss till nästa nivå. Om allting går rätt är jag övertygad om att vi kommer att vara med och slåss i toppen av tabellen under hösten. Så bra är laget!

 

 

Kvarnby IK hälsar Bahir Ahmad varmt välkommen till klubben!


Nyhetsarkiv
Årets Träningsmatch2019-07-21 09:23
Försäsong 2019-07-11 11:31
Vi i U19 o h DM2019-03-17 16:01
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
DIAMANTPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER