Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
U19

Välkommen till Kvarnby IK, Johan Persson!
2019-06-07 18:01

Johan Persson heter Kvarnby IK:s senaste tillskott som tränare i klubbens U19 lag. Han har redan påbörjat sitt uppdrag som hjälptränare/mentor och är väldigt glad över att vara klar. -Det känns riktigt bra att vara klar för Kvarnby IK. Framförallt att bli välkomnad med öppna armar av klubben, spelare och ledare, säger Johan.  

Johan Persson är född och uppvuxen i Malmö bara ett stenkast från Malmö Stadion och är fostrad i Malmö FF där han själv spelade fram till att han var 15 år. Efter ungdomsåren i MFF tog Johan steget upp till seniorfotbollen där han representerat flera olika klubbar i Malmöregionen, från Division 3 till Division 5. Tränarerfarenheterna är dock ringa men fotbollskunnande från sitt eget spelande och pedagogiken från sitt lärarstuderande väger upp mycket väl.

 

-Även om jag inte har jobbat som tränare tidigare på det här sättet har jag alltid förespråkat ett passningsorienterat spel med mycket rörelse och en balans mellan disciplin och kreativetet, säger Johan och fortsätter:

 

-Fotboll handlar dock om så mycket mer än bara ett visst spelsätt eller spelfilosofi. Det krävs alltid hårt jobb, inställning, attityd, moral, laganda och viktigast av allt: det ska vara roligt och utvecklande, både på och utanför planen, annars kommer man ingenstans.

 

För ett par år sedan slutade Johan sin egna aktiva karriär men successivt har saknaden efter fotbollen hela tiden smugit på . När möjligheten att bli ledare i KIK dök upp och samtidigt som Johan nu, som han själv beskriver, fått mer tid över tack vare studierna blev steget in på tränarkarriären ett enkelt beslut.

 

-Kvarnby IK är en fin förening som jobbar både med bredd och spets. Jag hade ett snack med Samir och Robert som redan ingår i staben och jag gillade deras tankesätt. Därtill har vi Torsten i ledarstaben och nu när vi även får in Bahir får både vi i ledarstaben och spelartruppen fantastiska förutsättningar att utveckla den potential som finns i laget och klubben, säger Johan. 

 

Gällande lagets målsättning pratar Johan Persson om både en kortsiktig och långsiktig sådan. På kort sikt menar Johan att det handlar om att samla alla idéer och tankar som ledarstaben har och förmedla samt utveckla detta tillsammans med spelarna.

 

-På lång sikt så tror jag på att lägga ribban högt och utmana oss själva genom att ställa högra krav. Som jag nämnde tidigare finns det en enorm vilja och potential i laget och med tålamod, hårt jobb samt positiv inställning så ska vi fightas för att gå upp en division. Varför inte redan till hösten? Allt är upp till spelarna och oss ledare, avslutar Johan Persson.

 

Kvarnby IK hälsar Johan Persson varmt välkommen till föreningen!


Nyhetsarkiv
Årets Träningsmatch2019-07-21 09:23
Försäsong 2019-07-11 11:31
Vi i U19 o h DM2019-03-17 16:01
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
DIAMANTPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER