Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
U19

Samir Goralija ny huvudtränare i Kvarnby IK U19
2018-12-16 17:45

Kvarnby IK internrekryterar Samir Goralija till tjänsten som huvudtränare i föreningens U19-lag. Med Samir som ny huvudtränare får klubben en naturlig koppling mellan klubbens P17 (födda 02) som han var i den gångna säsong men också upp till A-laget för de nära banden till Lasse Åström. 

Samir Goralija kom till Kvarnby IK så sent som förra hösten och har under sin debutsäsong i Kvarnby IK:s P16 stått för ett imponerande arbete tillsammans med tränarpartnern Robert Matevski, lagledare Torsten Ström och hela spelartruppen. Nu tar alltså Samir klivet upp till klubbens U19-lag men kommer fortsatt ha god kontakt med sitt tidigare lag och tillika nästa års P17.

 

-Det känns fantastiskt att vara klar som tränare för Kvarnbys U19-lag. Samtidigt känns det lite overkligt att som 23-åring ta över ett lag så pass högt upp med den lilla åldersskillnad som faktiskt existerar mellan mig och spelarna. Klubben har tagit ett modigt beslut och helt klart ett bra beslut enligt min mening. Nu gäller det bara för mig att jobba hårt och bevisa att jag är rätt man, säger Samir Goralija.  

 

Kvarnby IK:s ungdomsansvarige Mikael Malmgren har dragit ett stor lass i att få pusselbitarna på plats och var också den som banade vägen för Samir. Därefter har klubbens styrelse, sportråd och även den nytillträda A-lagstränaren Lasse Åström fått sig sitt i frågan och tillslut föll då valet på Samir.

 

-Personligen kändes det som ett naturligt steg för mig att ta. Vi har jobbat hårt med 02:orna och när denna möjlighet kom upp var jag såklart väldigt intresserad. Om jag hade fastnat för länge på samma plats finns alltid risken att man slutar utvecklas och jag vill hela tiden ta mig framåt, berättar Samir och fortsätter:

 

-Detta blir en ny utmaning på en något högre nivå än tidigare med bättre motstånd och framförallt större krav på mig som tränare vilket är precis det jag vill åt. Det är såklart tråkigt att lämna det härliga gänget i P02 men jag har fullt förtroende för Micke (Kvarnbys ungdomsansvarig) att han hittar en tillräckligt kompetent tränare som tar över stafettpinnen från mig och samtidigt får jag som sagt en ny härlig utmaning.

 

Som tränare beskriver Samir sig själv som tuff men rättvis. Disciplin och hårt arbete är något han förespråkar och vill ha av alla sina spelare. Samtidigt vill Samir att hans lag ska spela med ett snabbt omställningsspel, vassa kontringar och mycket intensitet.  

-Jag har en lite annorlunda approach till mina spelare jämfört med många andra tränare och det har nog varit en fördel för mig och en stor anledning till att jag vunnit mycket respekt hos mina tidigare spelare.

 

Som nytillträd U19-tränare blir Samir också en viktig del i den nystart som Kvarnby IK vill göra kring herrlaget och lagen närmast under. Efter herrarnas degradering från Division 2 till Division 3 tidigare i höstas gick styrelsen ut med att man inför 2019 kommer att satsa mer på att lyfta upp ännu fler unga spelare från det egna ledet, och därtill komplettera med ett antal äldre rutinerade spelare. Vägen tillbaka till Division 2 ska gå via hemvävt och ungt, ett recept som tidigare lyft klubbens herrlag uppåt och detta var något som Samir gillade och ställer sig bakom.


-Jag tror väldigt mycket på det nya projektet Kvarnby som klubb har tagit fram där man ska satsa ännu hårdare på sina egna unga spelare och med en ännu tydligare tråd från A-laget ner till åldrarna närmast herrlaget. Även om det kanske inte ger resultat omgående är jag säker på att vi är på rätt väg, säger Samir.


Avslutningsvis fick Samir Goralija berätta om vad han ser fram emot mest med 2019.

-Jag längtar efter att sätta mig in i laget och sätta min egen prägel på detta nya U19-lag, där flera av mina tidigare spelare i P02 kommer att ingå. Vi ska, så att säga, starta om och göra det från grunden. Både i A-laget och U-19, säger Samir och fortsätter:


-Vi, hela staben, tillsammans med Lasse i A-laget har redan börjat ta fram ett spelsystem och spelsätt som ska gälla från A-laget och neråt i åldersgrupperna närmast vilket gör mig ännu mer förväntansfull och gör att jag har sådan tro på hela det här projektet. Med samma spelsystem och syn på fotbollen kommer det bli ännu lättare för klubben att slussa in spelare underifrån och hela syftet med att fostra eget till A-laget kommer bli så smidigt det bara kan bli. Det är en härlig och stor utmaning alltihopa för mig och spelartruppen men också för hela klubben. Jag känner mig spänd och förväntansfull inför det som komma skall. 


Arbetet med att sätta ihop övriga ledarstab bakom Samir är i full gång. Likaså jobbet med de nya ledarna i P02, nästa års P17, där tre nya ledare är klara men som vi håller lite på med namn och presentation. Redan under nästa vecka hoppas vi kunna ge mer info om både U19 och P17. 


Nyhetsarkiv
Årets Träningsmatch2019-07-21 09:23
Försäsong 2019-07-11 11:31
Vi i U19 o h DM2019-03-17 16:01
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
DIAMANTPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER