Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
U19

Inför Division 1 Södra Götaland
2018-04-05 18:56
Sex av de nyförvärv som tillkommit inför årets säsong

På lördag, 7 april, klockan 14:00 är det seriepremiär för Kvarnby IK U19 i Division 1 Södra Götaland när Varbergs BoIS FC kommer på besök. 

Efter ett lyckat seriespel i höstas där Kvarnby IK U19 slutade tvåa i tabellen, ett poäng bakom IFK Osby, gick KIK under senhösten in ett kort och intensivt kvalspel till 2018 års U19 Division 1 Södra Götaland. I trelagsgruppen tillsammans med FC Trelleborg och LB07 var Kvarnby IK fullständigt överlägsna och kunde vinna de båda matcherna med 5-0 respektive 6-1. Seriespelet och kvalspelet i höstas bäddade därmed för årets seriespel ett pinnhåll upp och i en serie där KIK U19 kommer att möta flera lag med herrlag hemmahörandes i både Superettan och division 1, bland annat IFK Värnamo, Landskrona BoIS, Utsiktens BK och Norrby IF.


Stommen från fjolårets trupp är fortsatt intakt med bland annat 99:orna Jonathan Höglund, Philip Tran, Danny Permin, Onur Serifler, Pierre Zibner Jönsson, Alfred Berg, Saidyama Delwar samt de mellan herr och U19 pendlande lärlingarna Tobias Elofsson, Samir Zadran, Jesper Örnberg och Tim Hansson. Därtill finns en hel drös med duktiga spelare födda såväl 2000 och 2001 som 2002.


Till 2018 års säsong har laget fått in en ny tränarstab i form av huvudtränare Lasse Åström, mångårig ungdomsledare i bland annat Landskrona BoIS P16 och P17 lag, samt assisterande tränare Andrej Stefanovic, flera år som både spelare och ungdomsledare i Kvarnby IK. Dessa båda ersätter Tobbe Sjöholm (ny assisterande i herrlaget) och Mats Hansson (slutat).


På spelarfronten har också ett antal nya spelare tillkommit för att spetsa truppen ytterligare i jakten på en av de ädlare platserna i den tuffa U19 Div. 1 Södra Götaland.

 

Bilal Fattah, anfallare, född 1999

En offensiv spelare med målsinne som i vintras hade anbud från seniorlag runt om men valde att ansluta till KIK U19. Kan användas som både yttermittfältare och offensiv mittfältare också. Spelade senast i BK Olympic.

 

Luka Pantic, försvarare, född 2001

En mycket lovande mittback som också kan användas som defensiv mittfältare. Kommer närmast från Husie IF.

 

Gabriel de Souza, försvarare, född 2001

Återigen en mycket talangfull och lovande spelare med en ljus framtid framför sig. Används mestadels som ytterback på högerkanten. Kommer tillbaka till moderklubben Kvarnby IK efter ett par år i Husie IF.

 

Yonis Roble, mittfältare, född 2000

Central mittfältare som har alla förutsättningar att gå långt. Brytningssäker och bra passningsfot är egenskaper som sticker ut. Kommer senast från spel i Landskorna BoIS.

 

Marko Stojic, försvarare, född 2002

Är en utav Skånes mest talangfulla spelare i sin åldersklass och ansluter direkt till KIK U19 trots sin unga ålder. Kan agera både mittback och högerback. Har fått sin fotbollsfostran i Malmö FF men kommer senast från Husie IF.

 

Emil Lindstedt, målvakt, född 2001

Målvakt med fina erfarenheter ifrån U19 och U17 allsvenskan när han spelade i Trelleborgs FF. En lovande målvakt som närmast kommer från TFF via ett kort stopp på ett par månader i IFK Malmö.

 

-Jag som tränare är väldigt glad och tacksam att dessa duktiga och väldigt talanfulla spelarna har valt att ansluta till Kvarnby IK och vårt U19 lag i konkurrens med många andra klubbar, säger huvudtränare Lasse Åström och fortsätter:

 

-Flera av spelarna, både nya och gamla i U19-laget, har under vintern både tränat och spelat med klubbens A-lag och redan visat att framtiden för Kvarnby IK ser ljus ut. 


Nyhetsarkiv
Årets Träningsmatch2019-07-21 09:23
Försäsong 2019-07-11 11:31
Vi i U19 o h DM2019-03-17 16:01
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
DIAMANTPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER