Dam

Referat: Kvarnby IK - Åkarps IF
Kvarnby IK - Åkarps IF 2-3
2019-08-17 14:56
Vi skriver den 12 maj 2018. Kvarnby förlorar i division 4 Södra hemma mot Svenstorp med 1-0. Det skulle dröja till den 17 augusti 2019 innan man föll på hemmaplan i seriespelet igen. Å andra sidan var den här förlusten av det tyngre slaget.
När domaren blåste för halvtidsvila var allting som vanligt på Bäckagård. Kvarnby ledde med 2-0 mot gästande Åkarp efter en klart godkänd halvlek. Selma Sehr hade gett Kvarnby ledningen efter ett fint anfall där hon placerade in bollen i bortre krysset. Därefter utökade Kvarnby ledningen när Charisse Bernal Guyong gjorde mål för andra matchen i rad när hon dunkade upp bollen i samma kryss en stund senare. Och Kvarnby hade bud på mer men fick med sig en stabil ledning i paus.
     I mitten på andra halvlek reducerar Åkarp när man rinner igenom Kvarnbys backlinje och placerar in bollen, otagbart bakom debuterande Nadin Baker i hemmakassen. Därefter klappar Kvarnby ihop rejält och misstagen radas oväntat upp från hemmalagets sida. När Åkarp får en hörna i mitten på halvleken får man också en efterföljande straff efter att Nora Wahlén konstigt nog tagit bollen med händerna. Straffen sitter säkert och 2-2 är ett faktum.
     I anfallet direkt efter fullbordar också Åkarp sim vändning när man återigen på en långboll springer förbi kvarnbyförsvaret och retfullt enkelt gör 2-3.

Kvarnby repar sig aldrig efter detta och där kommer inget ordentligt läge för en kvittering utan Kvarnby får inkassera sin första hemmaförlust och sin andra raka förlust på väldigt länge. Det en uppgiven och fåordig Andreas Niss efter matchen. Kvarnbytränaren tyckte första halvlek var okej men att andra halvlek var ett riktigt lågvattenmärke.
- Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det här kan ha varit den tyngsta förlusten som jag har upplevt. Framför allt på sättet vi uppträder på i andra halvlek. Vi gör misstag som jag inte har sett oss göra sedan vi spelade F15-fotboll och deras mål kommer till på situationer som vi tryckte på flera gånger före, under och efter matchen. Självklart känns det surt, förklarar ”Nisse”.