Dam

Referat: Kvarnby IK - AIF Barrikaden
Kvarnby IK - AIF Barrikaden 4-0
2019-06-15 15:33
Inget propagandaspel men likväl en mycket komfortabel seger för Kvarnbys del när man hemmabesegrade Barrikaden med 4-0.
Kvarnby hade inga större problem att bärga En ny seger hemma på Bäckagård. Det blev tre nya poäng i denna match som spelades som 9-manna på grund av att Barrikaden inte fick ihop fullt lag.
     Man inledde dock trögstartat och hela första halvlek präglades mer av långbollar och misstag än bra fotboll. Kvarnby hade matchen igenom väldigt mycket boll mot ett lågt stående Barrikaden men fastnade ofta i det vinröda försvaret. Och när Kvarnby väl kom till avslut var de oftast för tafatt eller så räddade den storspelade bortamålvakten.
     Alla avslut var dock inte av låg kvalitet. En dryg kvart in i matchen rann dagens ensamma anfallare Tilde Forsberg igenom och kunde placera in 1-0 nere i målvaktens högra hörn. I slutet av första halvlek kunde också Ella Malmgren, som strax innan hade bytt av Forsberg, säkert placera in 2-0 efter att ha blivit frispelad med en fin genomskärare.

Andra halvlek var något bättre från KIKs del och det blev ett mer organiserat spel. Man tröttade ut Barrikaden men en fortsatt storspelande målvakt gjorde att sofforna hölls nere. Kvarnby kunde dock göra 3-0 genom Michelle Andersson och efter det kunde Tilde Forsberg höra sitt andra mål för dagen när hon snyggt nickade in 4-0. Kvarnby hade bud på mycket mer under hela halvleken medan Kvarnbymålvakten Narges Rahmani inte fick ett enda avslut på sig under hela matchen och kunde därmed hålla sin sjätte raka (!) nolla.
- Ingen jätteprestation från vår sida idag. Vi får fila lite på effektiviteten. Men vi är inte vana vid 9-manna vilket jag tyckte syntes och det stör vår rytm lite när vi har nästan ett helt lag till på bänken. Så utifrån det perspektivet tycker jag ändå att vi gör det ok. Vi tar tre poäng och det var det viktigaste, summerar Kvarnbys tränare Andreas Niss matchen.

I och med segern går Kvarnby förbi Lindeborg och upp på en fjärdeplats i tabellen. Just Lindeborg möter man på torsdag när serien vänder igen.