Dam

Referat: Kvarnby IK (4) - Uppåkra IF (2)
Kvarnby IK - Uppåkra IF 1-4
2019-03-03 16:51
Kvarnby fick inkassera sin första förlust på över ett halvår när man trots en gedigen laginsats föll mot Division 2-laget Uppåkra som till slut blev en storlek för stora.
När Elemina Olofsson efter drygt 55 minuter gjorde 1-0 till Kvarnby var det många som höjde på ögonbrynen på Bäckagårds IP. Fram tills dess hade hemmalaget gjort ett stabilt jobb över hela plan men det var de betydligt mer rutinerade UIF-spelarna som hade överlägset mest boll och styrde det mesta av spelet.
     Verkligheten kom dock till slut ikapp de blåklädda som fick jaga mycket boll matchen igenom. Uppåkra kvitterade ett par minuter senare. Därefter höll Kvarnby stången tills det återstod drygt 20 minuter. Då tog de grönklädda bortalaget ledningen när man stötte in en boll i krysset efter en hörna. I slutskedet av matchen orkade inte Kvarnby stå upp längre och man släppte in tre av fyra mål efter hörna. Uppåkra kunde därmed till slut rättvist vinna med 1-4. Kvarnbys tränare Andreas Niss tyckte ändå att laget stod upp bra mot den här typen av motstånd:
- Det är synd att det rinner iväg lite på slutet. Och det enda negativa är väl att vi släpper in för mycket mål på hörnor. Annars gör vi en bra insats tycker jag. Det är nyttigt för oss med denna typen av matcher. Det kommer vi att ha stor nytta av i framtiden, menar ”Nisse”.

Härnäst väntar ny gruppspelsmatch mot ett annat Division 2-lag nästa helg. Då är det Spjutstorps IF som gästar Bäckagård.