Dam

Referat: Malmö City FC - Kvarnby IK
Malmö City FC - Kvarnby IK 0-1
2019-01-25 22:01
Kvarnby IK inledde året med seger när man under fredagskvällen slog Malmö City på ett kylslaget Sorgenfri IP.
Kvarnbys tränarpar valde att lufta samtliga tillgängliga spelare i den första träningsmatchen. Och det var många spelsugna kvarnbyspelare på plan denna kväll. Det var dock inledningsvis två ganska så jämna lag som kände på varandra i början av matchen och kylan i kombination med att säsongen är väldigt ung gjorde att skönspelet uteblev. Malmö City vann ofta närkamperna medan Kvarnby vann löpduellerna. KIK jobbade sig in i matchen och tog över lite slutet av halvleken och visade prov på ett par riktigt farliga kombinationer men kom aldrig riktigt till farliga avslut. Malmö City hade ett farligt läge i första halvlek som Kvarnbys målvakt Narges Rahmani fick tippa i ribban och ut. I slutet av halvleken fick Kvarnby en frispark en bit utanför motståndarnas straffområde. En frispark som lagkapten Clara Schagerström sköt och fick se bollen gå in i nätmaskorna efter att Malmö Citys målvakt inte kunnat hålla bollen.
     Kvarnby bytte friskt i halvlek och fortsatte att löpa sönder motståndarna men agerade lite tafatt sista tredjedelen och 0-1 stod sig sedermera matchen ut.
- En typisk premiärmatch. Inte riktigt organiserat. Fysiskt tycker jag att vi ligger bra till det men spelmässigt är där en hel del att jobba på framöver, summerar tränare Andreas Niss årets första insats.