Lilla Torg FF - Kvarnby IK 5-0: "På en helt annan nivå"
2018-06-03 19:45
Kvarnby förlorade klart rättvist mot serieledarna Lilla Torg i nästan 30 graders värme på Mariedals IP.
Det var en av året hittills varmaste dagar och kvicksilvret på termometern nådde nästan upp till 30 grader denna junidag. Svåra förutsättningar med andra ord för ett Kvarnby som ändrade något i uppställningen och ställde upp med en fembackslinje.

- Jag tycker att vi inleder piggt och gör det riktigt bra första 20 minuterna. Sen får de till slut in sitt ledningsmål och då tappar vi lite momentum, berättar Kvarnbys tränare Andreas Niss.
     Lilla Torg fortsätter sedan att rulla boll och skapar en del chanser i värmen mot ett hårt kämpande bortalag, för dagen klädda i rött. Med ett par minuter kvar av första halvlek lyckas man också komma till inläggslägen vilket också blir upprinnelsen till två snabba mål för hemmalaget. Oturligt för Kvarnby som dittills gjort ett gott dagsverke men fick gå till en välbehövlig halvtidsvila med 0-3 i nacken.

Andra halvlek liknar den första där Kvarnby tillåter Lilla Torg att hålla i bollen på egen planhalva med fokus på att istället ligga rätt i positionsspelet. Kvarnby försöker trots allt i visa fall att spela sig ur trånga situationer men ett spelskickligt Lilla Torg utnyttjar då och då Kvarnbys misstag och kan också utöka ledningen till 4-0 i mitten på den andra halvleken efter ett bolltapp. I slutet av matchen kan man också göra 5-0 efter en hörna.

- Vi gör vad man kan förvänta sig av oss mot detta motstånd. De är på en helt annan nivå. Vi krigar och sliter och det blir väldigt defensivt men en eloge till tjejerna om visar hjärta i 90 minuter i värmen, summerar "Nisse."

För Kvarnbys del väntar nu två raka hemmamatcher innan det är dags för uppehåll.