Kvarnby IK - Röstånga IS 0-0: Mållöst genrep
2018-04-08 17:12
Det blev en mållös historia i genrepet inför seriepremiären kommande vecka när Kvarnby matchade mot ett annat Division 4-lag i form av Röstånga IS.
Bäckagårds IP visade sig från sin bästa sida denna soliga vårdag och det var två spelsugna lag som njöt av att få spela fotboll på året hittills varmaste dag.
     Kvarnby tog tag i taktpinnen i inledningen av matchen men initiativet gick mer och mer över till motståndarna ju längre halvleken led. Hela matchen böljande egentligen fram och tillbaka och trots att den slutade 0-0 så saknades där inte chanser för något av lagen. Röstånga missade en straff i mitten på första halvlek sedan Narges Rahmani i KIK-buren dragit ner en motståndare efter en dråplig situation i försvaret.

Bortalaget hade även ett avslut i stolpen i inledningen på den andra halvleken. Kvarnby skapade sina hetaste chanser i slutet av matchen när man satte lite högre press mot ett bortalag som tröttnade lite under den sista delen av matchen. Det var annars ett Kvarnby som försökte spela boll och med fart försökte komma igenom ett Röstånga som var lite mer fysiska och vann lite fler närkamper ute på plan. Kvarnbytränaren Andreas Niss var ändå relativt nöjd med dagens prestation i det underbara fotbollsvädret;
- En helt okej genomkörare. Vi behöver den här typen av jämna och täta matcher mot lag om är fysiskt starkare än oss. Där var ett par spelare som jag tyckte tog chansen idag och visade att man har i ett premiärlag att göra. Vi måste dock bli lite mer bestämda och lite effektivare sista tredjedelen. Målen får komma i premiären istället, menar "Nisse".

Kvarnby har nu tre träningar under veckan som kommer innan det äntligen är dags för seriepremiär mot Malmö City på fredag.