Pojkar 2007

FC Rosengård - Kvarnby IK (0-3, 1-2, 1-5) 2-10
2020-05-15 20:43
Kvarnby åkte till Rosengård Södra IP för att möta FC Rosengård. Det är alltid svårt att möta FC Rosengård då man aldrig riktigt vet vilket lag de ställer på benen. Idag ställde FCR upp med ett ungt och talangfullt lag som spelade fin fotboll men det var tydligt att fysiken inte räckte till. Kvarnby började starkt och stänkte in tre baljor på 10 minuter. Därefter inföll det stora lugnet och alla trodde plötsligt att någon annan skulle göra jobbet. Det var ett stort misstag. FCR tog givetvis chansen och tog över matchen med fint rörligt spel. Första halvlek tar slut och vi väntar på bättring efter en mindre hårtork från Samuel. Effekten uteblev och FCR reducerade till 1-3 fullt rättvist. FCR dominerade på Kvarnbys vänsterkant och borde gjort fler mål. Men, som vi alla vet, straffas ineffektivitet och Kvarnby kunde göra två enkla mål efter dåligt försvarsspel av FCR. Återigen får Samuel ställa lite "frågor" i paus och vi väntar på vad som skall ske. Det blir bättre och målen trillar in i strid ström. De sista 10 minuterna orkar inte FCR att ge något vidare motstånd och det rinner iväg till 2-10. (Officiellt blir det 3-10 men var domaren hittade det tredje målet vet inte jag) Det positiva idag var skottvilligheten som lönade sig då fem mål kom på skott från distans. Kvarnby kontrollerar matchen men vi skall vinna denna matchen på ett stabilare sätt.

Arbetsinsatsen måste bli större och vi måste gå in rejälare i tacklingarna, vi får många frisparkar emot oss pga att vi använder armarna i närkamperna.

Summa summarum en dag på jobbet och sjätte raka matchen utan förlust.