KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Pojkar 2006

Cupäventyr för P06 i Tyskland
2017-05-15 13:41
Glada killar i ett soligt Osnabrück
Under den gångna helgen har Kvarnby IK:s P11 (pojkar födda 2006) varit och spelat Reno Cup i Osnabrück, Tyskland. Cupen innehöll förutom Kvarnby IK även stora europeiska fotbollsklubbar som Bayer Leverkusen, Wolfsburg, Deportivo La Coruna och Atalanta. 
– Att möta dessa europeiska storheter och kunna jämföra oss med dessa lag har varit väldigt lärorikt och inspirerande för både spelarna och för oss ledare, säger huvudtränare Martin Sonesson.

Helgens äventyr för killarna födda -06 inleddes under lördagen med fem gruppspelsmatcher mot bland annat tyska RB Leipzig och italienska Atalanta. Enligt rapporter från Martin Sonesson var prestationerna under lördagen något blandade men alla kämpade starkt och med en tredjeplats i gruppen räckte det för en plats i söndagens A-slutspel.

 

Till söndagen sattes det samman fyra nya grupper med de 24 lag som kvalificerat sig för slutspel. Kvarnby blev bland annat lottat mot tyska Bayer Leverkusen och Hertha Berlin samt nederländska Twente. Under söndagen lyfte sig laget spelmässigt och hade en betydligt bättre och jämnare prestation sett över samtliga matcher. Nivån på motståndet var dock ännu högre än dag ett och laget slutade på en fjärdeplats i tabellen, precis efter Twente men före finska Ilves Tampere som imponerat och vunnit sin grupp under lördagen.


- Sammantaget är vi mycket nöjda och vi kan ta med oss väldigt mycket hem som vi har lärt oss dessa matcher. Det är dessutom kul att se att skillnaden mot några av Europas största klubbar inte alls är så enormt stor även om det finns en viss skillnad, säger Martin och fortsätter:

- Det var en oerhört välorganiserad cup med fina naturgräsplaner. Vi hade dessutom riktigt tur med vädret vilket gjorde hela upplevelsen ytterligare ett par snäpp bättre.

 

Man ska ha i åtanke att Kvarnby under dessa båda dagar förlorade knappt mot Hertha Berlin som slutade trea i turneringen och gjorde en stark insats i 0-3 förlusten mot cupens suveräner Bayer Leverkusen som gick obesegrade genom hela turneringen och vann finalen mot Köln med 2-0.

 

För Kvarnbys del blev det tillslut en 15 plats utav de 48 lagen som deltog i cupen efter att laget slagit engelska FC Middlesbrough i den sista placeringsmatchen.


- Med tanke på vilka lag som deltog var 15 av 48 en bra placering som vi är mycket nöjda med. Det märktes också på killarna att de var nöjda med resultatet och även att dom haft en väldigt rolig helg utanför fotbollsplanen, berättar Martin.

 

Hemsidan vill passa på att rikta ett stort grattis till killarnas fina prestationer!


Nyhetsarkiv
HJK CUP 20172017-04-05 11:38
Landskrona BoIS Cup2017-02-17 21:27
Guld i MM 20162016-10-02 19:17
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER