Samling:13:00
Referat: Korpen Malmö IF (6) - AC Kvarnby (6)
Korpen Malmö IF - ACK 5-1
2019-03-10 21:18
Segern senast mot Arlöv byttes under lördagen mot en stjärnsmäll utan dess like. Förlustsiffrorna skrevs tillslut till brutalt jobbiga 5-1.

Efter förra veckans seger och skönspel första 30 minuterna var förväntningarna stora i ACK att kunna bygga vidare på segermatchen mot Arlöv till den andra gruppspelsmatchen mot Korpen Malmö IF. ACK inledde också bra och under matchens första tio minuter var det Kvarnby som dikterade villkoren. Hemmalaget kom knappt över mittplan och ACK målvakten Artur Gornacki rörde inte bollen överhuvudtaget under inledningen. Därefter hände någonting. Korpen började hitta rätt med sina långbollar och fick matchen precis dit man ville med förstörd spelrytm och irriterat spel. ACK å sin sida tappade spelet totalt och var aldrig ens nära att hota Korpen härefter. Ingenting stämde för bortalaget och samspelet mellan lagdelar och spelare var som bortblåst.

-Vi får inte gräva ner oss efter en mach som denna. Det var en jobbig förlust men nu är det bara till att bryta ihop och komma tillbaka med nya tag, säger tränare Ivan Colak och fortsätter:

-Förlusten är en kombination av väderförhållandet som inte alls passade oss, ett markant sämre passningsspel än vad vi kan förvänta oss av varandra och det faktum att vi inte klarade av trycket av deras hårda spel. En dålig dag av oss helt klart men nu går resan vidare.

Nästa stopp på resan är den sista gruppspelsmatchen mot Gylle AIF. Seger behövs för ACK för att avancemang ska vara möjligt som en utav de bästa grupptvåorna trots den svidande storförlusten under lördagen.