Samling:13:00
Referat: GOF IF (6) - AC Kvarnby (6)
GOF IF - ACK 3-6
2020-03-08 09:29

ACK tog säsongens första seger i årets tredje match när laget bortabesegrade GOF IF i DM-gruppspelets andra omgång med 3-6.

Efter förra veckans 0-0 resultat mot Husie IF var AC Kvarnby fastbeslutade att ta med sig tre poäng från lördagens möte borta mot GOF IF på Berga IP i Eslöv. Det var också ACK som inledde matchen bäst med stort bollinnehav, högt bolltempo och ett par halvchanser. Trots detta var det GOF som väldigt snöpligt tog ledningen på deras första anfall. Nästan första gången man befann sig på offensiv planhalva till och med. Efter strul vid ett inkast gick ACK bort sig positionsmässigt och hemmaspelaren fick fri gata fram att placera in 1-0 till hemmalaget. En rejäl kalldusch och ologiskt resultat sett till inledningen. AC Kvarnby skulle dock komma tillbaka ganska omgående och innan halvleken var slut hade laget fortsatt att rada upp målchanser med tre bollar som hittat nätmaskorna. Egentligen borde det varit fyra men Sebbes långskott som uppenbart var inne dömdes inte för mål.

Den andra halvleken inleddes ganska svagt. ACK ställde mer eller mindre ut skorna och tog för givet att matchen redan kvar klar. Många verkade redan ha börjat blicka fram mot lördagsaftonen. GOF skapade inga direkta målchanser och istället stack ACK upp med två distinkta anfall och gjorde inom loppet av ett par minuter både 1-4 och 1-5. Två tveksamma handssituationer ledde senare till två reduceringsmål för hemmalaget men även ACK skulle göra ytterligare mål. Slutresultatet skrevs till 3-6 vilket i ärlighetens namn låter jämnare än vad det egentligen var. Sex mål framåt är bra och tre poäng är givetvis det allra viktigaste. Spelmässigt såg 60-65 minuter bra ut och kanske får man köpa att skärpan inte var på topp under hela matchen och att ACK både borde gjort fler framåt och framförallt inte släppt in tre bakåt.

På lördag väntar avslutningsomgång i gruppspelet hemma mot Bunkeflo FF. Chans till avancemang lever i allra högsta grad. Inför slutomgången leder ACK gruppen före Husie, Bunkeflo och GOF där de tre första lagen alla har chans till slutspel.