Matchnummer: 130167076
Samling:18:30
Sövde IF - ACK 4-6
2019-06-20 16:31

Danijel Misimovics straffmål i den 85:e minuten säkrade segern i vårsäsongens sista seriematch för AC Kvarnby borta mot Sövde IF.

Det var ett segersuget AC Kvarnby som åkte upp till Romlevallen under onsdagskvällen för avsluta vårens matcher på absolut bästa sätt. Det har varit en något svajig och framförallt svängig vårsäsong för ACK i seriespelet där hela tre lag har försvunnit under resans gång av olika anledningar. Precis som seriespelet varit i stort – svängig – blev också avslutningsmachen svängig.

ACK började helt klart bäst och tryckte ner hemmalaget ordentligt. Framförallt kom AC Kvarnby ständigt fram elegant längs högerkanten via ett fantastiskt samarbete mellan Dennis och Danne. Och ledningsmålet skulle inte dröja länge. Femton minuter in i matchen gjorde William Enhol 0-1 framspelad av Calle Persson. Trots ytterligare 7-8 bra målchanser, däribland två ribbträffar, under inledningen är det Sövde som från nästan ingenting alls gör 1-1 med dryga kvarten kvar av första. Minuten senare kom också hemmalagets ledningsmål och AC Kvarnby är chockat.

-Efter deras 2-1 mål har vi svårt att skapa de där riktigt heta chanserna. Vi har fortsatt bollinnehav och kontrollerar spelet men tappar momementum när de från ingenstans gör två snabba mål och har svårt att komma tillbaka in i rytmen, säger AC Kvarnbys tränare Ivan Colak.

Det dröjde också en bit in i den andra halvleken innan AC Kvarnby hämtat sig men samtidigt som ACK börjat hitta tillbaka kom nästa kalldusch som på beställning – 3-1 Sövde och tre poäng vädrades från hemmalaget. Repliken lät inte vänta på sig särskilt länge dock utan ACK kunde nästan omgående reducera genom Fredrik Möller till 3-2.

-Här trycker vi på allt vi har och går verkligen för att vända matchen men så får vi ett rött kort, ganska klart faktiskt, och Sövde kan göra 4-2. Just då känns det jäkligt tungt, säger Ivan Colak.

Det tar dock inte många minuter innan Danne reducerar för ACK på nytt. Nytt hopp! Nytt mod! Blodad tand för AC Kvarnby! Christoffer Gustavsson sätter sedan dit kvitteringen och i den 85:e minuten avgör Danne med ett nytt mål inslaget på straff. AC Kvarnby har vänt – 4-5! Strax innan 90 minuter punkterar också Christoffer Gustavsson matchen med ACK:s sjätte mål för dagen.

-Fantastiskt skönt med en seger men vi är alldeles för slarviga bakåt och missar otroligt mycket framåt. Nu går vi på uppehåll och kommer tillbaka starkare, säger Ivan Colak.