Samling:17:45
Referat: Kvarnby IK - FBK Balkan
Kvarnby IK - FBK Balkan 1-5
2019-06-20 15:07

Kvarnby stod upp bra i den första halvleken men det blev förlust med ganska klara siffror tillslut för KIK i vårens näst sista hemmamatch mot FBK Balkan.

Inför matchen mot Balkan var hela laget överens om att spela med stort hjärta och engagemang. Samtliga var missnöjda med insatsen mot Tomelilla och ville återuppta hedern genom att göra en bra prestation.

-Vi var medvetna om att försvarsspelet var tvunget att sitta till 100% vilket innebär en del springande och vunna närkamper. Att Balkan är bollskickliga och duktiga i medgång visste vi, därav att vi skulle hålla tätt bakåt långt in i matchen, säger Richard Ohlqvist.

Trots en jämn första halvlek och ett stolpskott vid ställningen 0-0 för Kvarnby IK var det FBK Balkan som gick till halvtidsledning med 0-1. Marginalerna är sällan på ens sida när man redan har det kämpigt och krigar på i botten och de första 45 minuterna på Bäckagård var ett kvitto på detta.

-Förutom stolpskottet skapade vi flera vassa målchanser vid ställningen 0-0 men bollen ville helt enkelt inte in. Det är lite oflyt men också passivitet som gjorde att de ledde i halvtid. De fick det där första målet som de inte skulle ha men vi trodde ändå verkligen på att vi skulle vända matchen till vår fördel i halvtid, säger Richard Ohlqvist.

Efter 0-1 i paus var det under den andra halvleken aldrig något snack. Balkan spelade ut och gick fram till hela 0-5, efter mål av bland annat Kvarnbybekantingarna Dano Asani och Hekuran Jashari, innan Kvarnby lyckades reducera med ett föga upplyftande tröstmål genom David Oganesian.

-Återigen föll vi ihop i den andra halvleken och släppte in fyra bollar. Balkan var helt överlägsna i den andra halvleken och var nästan parkerade i vårt straffområde, säger Richard Ohlqvist och fortsätter:

-Nu återstår det två seriematcher innan uppehållet där vi måste ta poäng och få till ett trendbrott.