Samling:14:45
Referat: Tomelilla IF - Kvarnby IK
Tomelilla IF - Kvarnby IK 6-0
2019-06-16 21:46

Det var ett optimistiskt Kvarnby IK som åkte till Tomelilla med gott hopp om att plocka med sig poäng hem från Österlen. Men efter en helt ok första halvlek föll KIK igenom totalt i den andra.

Efter Kvarnbys fina prestation, både offensivt och defensivt, mot topplaget IF Lödde senast andades laget optimism och var hoppfulla inför bortamatchen mot Tomelilla IF. Med en liknande prestation som mot topplaget Lödde skulle laget minsann visa att man tagit kliv och ville uppåt i tabellen. Redan på förmiddagen borde kanske KIK anat vad det var för typ av dag som väntade när hela tre återbud tvingades röra om i laget.

-Visst blev det lite rörigt med tre återbud på matchdagen men det borde inte påverka lagets prestation särskilt mycket egentligen, säger Kvarnbys huvudtränare Richard Ohlqvist.

Målsättningen för Kvarnbys del inför matchen var att hålla nollan vilket därmed skulle bli årets första nolla bakåt för säsongen. Om laget därefter skulle nöja sig med 0-0 och en poäng eller gå för ett segermål var det tänkt att karaktären på matchen skulle få utvisa.

-Den upplagda matchplanen varade knappt en kvart sedan fick Tomelilla straff, som de också tog ledningen på.  Därefter lyckades hemmalaget också göra 2-0 lite turligt men så långt in i matchen var vi ändå med, säger Richard Ohlqvist och fortsätter:

-Trots underläge i paus med 2-0 var både spelarna och jag överens om att vi var tillräckligt bra med i matchen för att kunna få med oss en poäng hem. Men när Tomelilla gjorde 3-0 tio minuter in i den andra halvleken så brast det för oss. Då var det många som började hänga med huvudet.

Under den sista halvtimmen rann siffrorna väg rejält och när matchen var över stod det hela 6-0 till hemmalaget på resultattavlan. Tomelilla gjorde mål på nästan allt medan KIK inte lyckades vaska fram en enda kvalificerad målchans. Richard Ohlqvist höll med om att Kvarnby IK borde kunna prestera bättre än såhär samtidigt som han försökte förklara hur det kunde ske:

-Skillnaden, mellan de båda halvlekarna, i inställning, prestation och vilja blev riktigt och oförklarligt stor. Nu är det hög tid att var och en rannsakar sig själv och sin inställning, motivation och vilja att representera Kvarnby IK. Att springa, kämpa och offra sig är det absolut enklaste i fotboll. Det kan alla göra oavsett spelförståelse eller teknisk förmåga. Nu bryter vi tillfälligt ihop för att på onsdag möta Balkan, då måste vi lyfta oss rejält och låta dem sota för dagens insats.