Samling:12:45
Referat: Kvarnby IK - GIF Nike
Kvarnby IK - GIF Nike 1-5
2019-04-21 13:23

Hemmapremiären blev inte riktigt som det var tänkt och trots ledning med 1-0 var det GIF Nike som fick åka hem och fira påsk med tre poäng i bagaget.

På ett soligt Bäckagård startade Kvarnby IK hemmapremiären bra. Laget tog också ledningen i den 21:a minuten genom Samir Zadran och KIK såg ut att få energi. Innan halvleken var slut skulle dock bortalaget ha vänt på matchen och vid pausvilan ledde Nike med uddamålet 1-2 efter mål i den 30:e respektive 36:e spelminuten.

-Vi gör en godkänd första halvlek mot ett tippat topplag. Matchen påminde om premiären där vi då precis som nu spelade bra i 60-70 minuter för att sedan tappa, säger tränare Lasse Åström.

När Nike gör 1-3 i den 64:e minuten sker detta mitt emellan en byttes kavalkad från Kvarnby IK där hemmalaget tvingats göra två byten precis innan målet och två stycken ytterligare byten bara tre minuter efter 1-3 målet.

-Vi fick tre spelade skadade och var tvungna att göra ändringar under matchens gång på nyckelspelare som egentligen inte var tänkt. Detta förstör såklart rytmen något, samtidigt är Nike effektiva när de fick chansen, säger Lasse Åström.

Bortalaget tog över matchbilden mer och mer och innan domaren blåste av för full tid hade Nike gjort ytterligare två mål bakom kapten Robin Armandt i hemmamålet. Det sista i den 90:e minuten.

-Det är bara till att ta nya tag. Nu på tisdag möter vi Kulladals FF i DM, ett lag som befinner sig i en liknande sits som oss. Jag hoppas att det lossnar för oss då, avslutar Lasse.