Samling:12:45
Referat: Kvarnby IK - BK Höllviken
Kvarnby IK - BK Höllviken 1-4
2020-09-22 11:59

Bright Sado Ahmeds kvittering i den första halvleken räckte inte för poäng till KIK utan i den andra halvleken kunde gästerna avgöra matchen och tillslut vinna med 1-4.

Efter en bra träningsvecka var det ett laddat Kvarnby IK som gick ut till match hemma mot BK Höllviken under söndagen. KIK visade tidigt att det fanns en annan vilja i laget jämfört med de senaste matcherna men trots det kunde Höllviken i den 18:e minuten ta ledningen med 0-1.

-Det är en alldeles för enkel passning på 60 meter som går igenom våra lagdelar och ut på en ledig yta som resulterar i ett friläge och mål, säger Ulf Jansson assisterande tränare Kvarnby IK.

Kvarnby IK ger sig dock inte och sju minuter efter ledningsmålet kan Bright Sado Ahmed kvittera till 1-1 fint framspelad av Khalil Alhaj. Kvitteringsmålet till 1-1 var rättvist och stod sig halvleken ut. Det var två lag på planen som kämpade i varsin ände av tabellen och krigade hårt för varje meter.

Redan fem minuter in i den andra halvleken kunde Höllviken på nytt ta ledningen efter att ett par KIK spelare stannat upp och vinkat för att bollen var över linjen för inkast men istället fortsatte gästerna att spela och kunde snyggt sätta dit ledningsmålet. En smärtsam lärdom om att alltid spela till domaren blåser och med målet i ryggen fick bortalaget vind i seglen efter det förlösande ledningsmålet.

Kvarnby IK blev efter baklängesmålet tvungna att flytta fram positionerna men kvitteringsmålet uteblev. Istället kunde Höllviken punktera matchen med drygt tio minuter kvar när 1-3 gjordes. Bara några minuter senare kom också 1-4 och matchen var över.

-Vi är nöjda med attityden men måste slipa bort de här enkla baklängesmålen som återigen blir förödande för oss, säger Ulf Jansson assisterande tränare Kvarnby IK.