Matchnummer: 000026151
Samling:12:30
Kvarnby IK - IFK Malmö 1-3
2018-09-23 09:29

Efter första halvlek syntes det inte att det skiljer 30 poäng mellan KIK och IFK Malmö men när matchen väl summerades efter 90 minuter var det ändå serietvåan som hade gått ur vinnande från matchen borta på Bäckagård.

Fjärde raka förlusten inkasserades under lördagen för Kvarnby IK men laget tog, förlusten till trots, flera steg framåt jämfört med förra veckans brutala förlust borta mot Sävedalens IF. Serietvåan IFK Malmö kom till matchen med god form men under den första halvleken var det KIK som var det bättre laget.

-Jag tycker att vi känns bättre och starkare i den första halvleken. Vi lyckas få stopp på deras skickliga innermittfältare vilket förstörde deras passningsspel, säger Uffe Jansson huvudtränare i Kvarnby IK och fortsätter:

-Samtidigt har vi tre klara lägen framåt att ta ledningen på medan IFK Malmö endast har en riktigt hett målchans. Givetvis borde vi utnyttjat dessa bättre och haft ledningen i paus.

Kvarnby var vassare och hetare än gästerna med vinden i ryggen men med sidbytet efter paus följde också en halvlek med motvind istället och då kunde samtidigt gästerna spela upp sig med vinden till hjälp. IFK Malmö inledde den andra halvleken klart mycket bättre och var betydligt mycket mer aggressiva i sitt spel. KIK var dock inte ofarliga och spelade fortsatt jämnt mot serietvåan.

Med 30 minuter kvar öppnas spelet upp och båda lagen blir långa. Lagen har korta och snabba anfall utan att få till de där riktigt heta chanserna. KIK är det laget som ser ut att vilja jaga ifatt första målet allra mest men istället lyckas IFK Malmö ställa om efter ett bolltapp från hemmalaget och göra 0-1 i den 68:e minuten. Drygt tio minuter senare hade bortalaget också gjort 0-2 och matchen såg förlorad ut, men Kvarnby hade inte gett upp och lyckades reducera med sju minuter kvar.

-När Terry sätter ett fint inspel från John längs vänsterkanten fick vi den kontakt vi önskade och givetvis tändes då också hoppet om att få med sig minst en poäng, säger Uffe Jansson.

KIK försökte och lyfte fram mer folk men den där riktiga slutforceringen uteblev och istället för en kvittering kunde gästerna kontra in och stänga matchen till 1-3 när klockan tickat upp över 90 minuter.

Laguppställning Kvarnby IK: Kevin Alin- Francis Mensah, Axel Olin, Max Sääf(70), Simon Thoresson- Emil Grimbe, Ludvig Johansson- Edrisa Jallow, Oskar Zubac, Terry Adadevoh-Svensson(86)- John Ekeh.

Ersättare: Martin Hultman, Marko Stojic, Andreas Friis, Hanse Kelly Naounou, Alexander Engbe(70), Philip Tran(86).