Matchnummer: 000026124
Samling:12:30
Kvarnby IK - BK Olympic 3-3
2018-08-26 20:08

Kvarnby IK var sammantaget det klart bästa laget i Malmöderbyt på Bäckagård men fick trots en väldigt stark första halvlek och ledning med 3-1 en bit in i den andra bara med sig en poäng.

KIK var revanschsuget efter förra helgens tama insats i Göteborg borta mot Assyriska BK. Hemmalaget stod för en mycket fin första halvlek under lördagens Malmöderby mot BK Olympic och borde nog fått med sig mer än halvtidsresultatet 2-1.

Ologiskt nog var det dessutom bortalaget från Lindängen som gjorde matchens första mål trots KIK dominans. På Olympics första anfall nickade gästerna in 0-1 när klockan tickat upp mot 15 spelade minuter på Bäckagård. Kvarnby tog sig dock i kragen och trots att man haft övertaget fram till baklängesmålet grävde KIK inte ner sig utan spelade fortsatt mycket bra. Via två fina mål av John Ekeh och Terry Adadevoh-Svensson kunde Kvarnby vända på matchen innan halvtidsvilan.

-Vi gör en kanoninsats i den första halvleken och började också andra bra, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK och fortsätter:

-När Terry gör 3-1 efter 61 minuter såg det väldigt bra ut och då spelade vi fortfarande lika fin fotboll som under den första halvleken.

Det skulle dock inte dröja länge innan Olympic kunde reducera till 3-2. Denna gång ledde baklängesmålet till att KIK tappade initiativet helt och hemmalaget såg stressat ut samtidigt som man spelade sämre och sjönk längre och längre ner i banan. Med dryga kvarten kvar kom också kvitteringen fram till 3-3 från Olympic vilket också blev slutresultatet.

-Snopet att tappa 3-1 när vi gör en så fantastiskt fin match i drygt 60 minuter och surt att inte få med sig mer än en poäng när vi dessutom gjorde 3-1 med bara en halvtimme kvar, säger Uffe Jansson men avslutar optimistiskt:

-Det är dock väldigt mycket positivt som vi tar med oss till nästa veckas match borta mot Vinbergs IF.