Matchnummer: 000025162
Samling:12:30
Kvarnby IK - IFK Berga 2-2: En poäng mot topplaget
2017-10-02 11:50

Det såg ut att kunna bli tre välbehövliga poäng för Kvarnby IK i den jämna bottenstriden efter 2-0 ledning i paus och en stark första halvlek. Gästande IFK Berga skulle dock resa sig och med både vind i ryggen och ett reduceringsmål efter dryga kvarten kunde Berga trycka på och tillslut också få in en kvittering. Ett rättvist slutresultat till 2-2 efter att lagen haft varsin halvlek.

Båda lagen hade mycket att spela för så vi förväntade en tuff match! Vi inleder matchen bäst och vinner mycket dueller på plan vilket ger ett bollinnehav. Vill inte påstå att vi skapar en massa målchanser de första 30 minuterna men känslan är bra. 1-0 kommer sen i 34:e minuten då Simon tar ett avslut. Lindi fångar upp skottet på bakre stolpen och sätter ledningsmålet. 2-0 kommer i 38:e min. Francis utmanar vänsterbacken och slår ett inlägg som Terry, från nära håll trycker in!

Ledning i paus med 2-0 och vi vill fortsätta på samma sätt i andra halvlek även om vi då skulle spela i motvind.

Andra halvlek börjar och Berga har gått ner på 3-backlinje direkt och flyttar fram folk, dessutom blir de aggressivare. Detta gör att spelet jämnas ut, men ändå känns det inledningsvis kontrollerat. I 60:e minuten kommer 2-1 då mötande spelare släpper bollen listigt mellan benen och ställer vår backlinje. Kevin är nära att hinna först på utrusningen men Bergas skyttekung hinner först och via stolpen går bollen in i mål! Nu tar Berga över och kvitteringen kommer i 70:e minuten där Berga spelarna gör fina prestationer, men där vi borde varit i bättre positioner innan anfallet började!

Sista 20 minuterna finns det lägen att avgöra på båda håll, men flest lägen har Berga. Matchen slutar 2-2 efter att vi haft vars en halvlek.

En poäng som för oss, kan visa sig viktig i slutändan, men givetvis en besvikelse efter att vi hade ledningen med 2-0.

Dock viktigt att komma ihåg att Berga är ett mycket starkt lag!

Nu laddar vi fullt ut för årets sista hemmamatch på lördag klockan 14.00 då Österlen FF står för motståndet!