VÄLKOMMEN TILL KVARNBY IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Kvarnby IK
2 - 0
Lindeborgs FF 1948
Kvarnby IK2 - 0Lindeborgs FF 1948

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 13 april, 12:00
Plats:Bäckagårds IP plan 1
Tävling:
Matchnummer: 130342005
Samling:10:30
Referat: Kvarnby IK - Lindeborgs FF 1948
Kvarnby IK - Lindeborgs FF 2-0
2019-04-13 15:08
Det blev en flygande start på seriespelet när Kvarnby tog en seger i premiärderbyt mot Lindeborg.
Det blev en speciell match när Kvarnby inledde seriespelet hemma på Bäckagård. Lindeborg hade begärt att få spela 9 mot 9 och Kvarnby fick därmed lägga om matchplanen både taktiskt och fysiskt. Man tog dock sig an uppgiften med bravur och var i stora delar av matchen det spelförande laget.
     Kvarnby tog också ledningen tidigt i matchen. Efter en frispark förlängde Michelle Andersson bollen fram till dagens enda anfallare i hemmalaget, Indira Podbicanin, som kunde styra in bollen i mål med pannan.
     Hemmalaget fortsatte att trumma på och spelade snabbt längs marken där man hela tiden utmanade LFF-försvaret. I mitten på den första halvleken fick man dessutom en straff när Selma Sehr blev nerdragen i det för dagen nygjorda straffområdet. Tyvärr sköt kapten Clara Schagerström straffen strax utanför stolpen och KIK fick nöja sig med en 1-0-ledning i paus.

I den andra halvleken öste Kvarnby på ännu mer och man skapade återigen en hel del chanser mot ett tröttkört bortalag. Indira Podbicanin pressade motståndarförsvaret och fick fram bollen till sig själv och gjorde inget misstag när hon rullade in 2-0 bakom Madeleine Bengtsson i LFF-målet. Samme Podbicanin hade sen ytterligare ett friläge men den gången fick hon se sig besegrad av bortalagets målvakt.
     Lindeborg skapade ett par halvchanser på slutet men den vikarierande målvakten för dagen, Nora Wahlén, tvingades aldrig till några större parader. I ärlighetens namn var det närmare 3-0 än en reducering. Därmed kunde Kvarnby inkassera årets första trepoängare redan i den första matchen.
- Det var inte optimala förutsättningar men vi tog oss an matchen med bravur och det ska tjejerna ha en eloge för. Det var viktigt för vårt självförtroende att vinna den här matchen och enligt mig gör vi det klart rättvist, berättar Kvarnbys tränare Andreas Niss.

Laguppställning Kvarnby:
Nora Wahlén - Simona Karpin , Clara Schagerström, Esther Schalin - Elise Klasén, Michelle Andersson, Elemina Olofsson, Selma Sehr - Indira Podbicanin

Ersättare: Ellinor Klintberg, Linnea Karlsson, Nora Nielsen, Madeleine Lundquist

Division 4 Sydvästra
Kvarnby IK - Lindeborgs FF   2-0 (1-0)
Målskytt KIK: Indira Podbicanin 2
Lördag 13 april 12:00

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER