Matchnummer: 130342095
Referat: Backarnas FF - Kvarnby IK
Backarnas FF - Kvarnby IK 1-4
2019-08-23 21:56
Kvarnby är tillbaka i vinnarspåret efter en komfortabel seger mot Backarnas FF under fredagskvällen.
Det var ett något pressat KIK som anlände till Dalhem denna ljumma sensommarkväll. Efter två raka förluster var längtan efter en seger enorm. Och det skulle också bli bortalaget som fick med sig alla tre poäng hem till Bäckagård.
     Matchen inleddes i ett rasande tempo och publiken på Dalhem fick se hela fyra mål under den första kvarten. Charisse Bernal Guyong som har fått vikariera som anfallare efter uppehållet gjorde mål för tredje matchen i rad när hon efter mindre än två minuter tog sig förbi sin försvarare och satte 0-1 i närmsta krysset. 0-2 kom ett par minuter senare när Tilde Forsberg i sin första match från start på långe tryckte in bollen från nära håll. BFF skulle dock reducera ganska omgående då man efter en frispark slår in en retur från Kvarnbys målvakt Josefin Norlén. Men glädjen för hemmalaget skulle bli kortvarig då Forsberg skulle utöka till 1-3 på ett liknande sätt som hon hade gjort mål på bara ett par minuter tidigare.
     Många satt med andan i halsen efter denna inledning men orken tog möjligen ut sin rätt på spelarna och matchen satte sig efter den intensiva första kvarten. Kvarnby kunde därmed gå till ledning med 1-3 i halvlek.

Andra halvlek är ganska lik den första. Kvarnby försöker föra spelet och när man spelar med få tillslag och variation i sitt spel så skapar man också väldigt många chanser, flera gånger väldigt tveksamt avblåsta för offside. Ibland gör bortalaget det dock väldigt svårt för sig själva och tempot bedarrar något, med närkamper och duellspel som följd och där är hemmalaget minst lika starka som Kvarnby.
     Pressen tog dock ut sin rätt till slut och efter ett väldigt fint anfall kunde Elemina Olofsson prickskjuta in 1-4 bakom en chanslös hemmamålvakt.
- Knappast vår bästa insats för säsongen och vi kämpar fortfarande med småsaker som gör att vi inte riktigt kan få kvalitet på spelet över 90 minuter. Men givetvis jätteskönt att vinna. Vi behövde den här segern och vi var förtjänta av den, menar Kvarnbys tränare Andreas Niss