Referat: Kvarnby IK - Backarnas FF
Kvarnby IK - Backarnas FF 5-0
2019-05-08 21:38
Kvarnby tog en kassaskåpssäker seger när Backarnas FF slogs tillbaka med 5-0.
Kvarnby fortsätter att vara starka hemma på Bäckagård. Det blåklädda hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt i inledningen av matchen och hade sedan kontroll under nästan alla 90 minuter. Man skapade väldigt mycket chanser i första halvlek när man hade medvind och kunde hitta bollar bakom BFFs backlinje. Ett par frilägen blev resultatet av detta och det var också på ett sådant som Kvarnby tog ledningen. I den nionde matchminuten rann Elemina Olofsson igenom och kunde rulla in 1-0. Samme Olofsson kunde en stund senare rulla in 2-0 på ett nästan likadant manér som tidigare. I slutet på halvleken utökar också Ella Malmgren ledningen när hon gör sitt första mål för säsongen, också det fri med bortamålisen. Skönt för Ella i sin första start i seriespelet och efter att tidigare både ha missat ett friläge samt träffat ribban.
     Backarnas FF kommer aldrig närmare än ett par långskott som inte vållar några större problem för Narges Rahmani i hemmamålet, men bortalaget verkade lika glatt för det.
     Andra halvlek är lik den första även om tempot i spelet dras ner något. Kvarnby fortsätter att spela runt sina motståndare och skapar mängder av chanser. Totalt har Kvarnby under matchen hela 34 (!) avslut vilket måste vara någon sorts rekord. Två av dessa avslut går också in i andra halvlek och båda gångerna är det Tilde Forsberg som håller sig framme och trycker dit bollen.

- Vi spelar bra idag. Det enda man kan klaga på är effektiviteten. Vi borde kanske ha gjort ett par mål till men vi får vara nöjda med den stabila insats vi står för, summerar KIK-tränaren Andreas Niss matchen.

En komfortabel seger för Kvarnby alltså som nu får ladda batterierna och se fram emot bortamöte med Lilla Beddinge på söndag.